Βγάλε κι εσύ μια selfie με φόντο το διάστημα

Article featured image
Article featured image

Αυτοί που είναι αρκετά τρελοί να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που στο τέλος καταφέρνουν να τον αλλάξουν. Μια απ’ αυτές τις ιδέες που αρχικά φαντάζουν τρελές αλλά εν τέλει τις πιστεύουν όλοι -άλλωστε καθετί καινοτόμο και πρωτοποριακό στην αρχή χαρακτηρίζεται ως τρελό- πετύχαμε πριν λίγες ημέρες στο φεϊσμπούκι και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα. Το Space Selfie, είναι η πρώτη ενέργεια του Superheroes Foundation -το οποίο ιδρύθηκε από τον Στυλιανό Λάμπρου, τον enterpreuner πίσω από Heart Cyprus και Social Airways- σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό οργανισμό Cyprus Space Exploration και εξυπηρετεί τριπλό σκοπό. Tην οικονομική ενίσχυση του «CSEΟ», την τουριστική προβολή της Κύπρου μέσα από το project αλλά και την ενημέρωση/εξοικείωση μας με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέρος των εσόδων θα δοθούν για την αγορά φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Από τον Γιάννη Πέτεβη.


Μέσα σ’ ένα τεράστιο weather balloon θα τοποθετηθεί ένα iPad και μια κάμερα GoPro, σε απόσταση και ύψος το ένα από το άλλο που θα επιτρέπει την καθαρή λήψη φωτογραφίας του iPad από την κάμερα, με φόντο το διάστημα!


«Το Superheroes foundation δημιουργήθηκε για να στηρίξει τους καθημερινούς ήρωες, αυτούς που με την εργασία και το πάθος τους πιστεύουν πως μπορούν να φέρουν θετική αλλαγή». Η ιδέα μιας space selfie βρήκε θετική ανταπόκριση από το Cyprus Space Exploration, ένα οργανισμό ο οποίος συνεισφέρει τα μέγιστα και σιωπηρά στο να τοποθετηθεί η Κύπρος στο χάρτη της «διαστημικής βιομηχανίας», της έρευνας αλλά και της εισαγωγής καινοτόμων ιδεών και υψηλής τεχνολογίας σε διάφορα projects ανά το νησί. «Έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία, ο Γιώργος Δανός και η ομάδα του κάνουν ότι μπορούν για να γίνει το νησί μας, κέντρο εξερεύνησης του διαστήματος» φανερώνει ο Στυλιανός, όμως δεν τυγχάνει κυβερνητικής στήριξης. «Τον οργανισμό στελεχώνουν εξαιρετικοί επιστήμονες, μερικά απ’ τα πιο «κοφτερά» κυπριακά μυαλά, το ταλέντο τους και η μόρφωση τους με ξάφνιασε» διαπιστώνει μετά και τις μεταξύ τους συζητήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να βρεθεί τρόπος ενίσχυσης του. Πέραν αυτού όμως, η ενέργεια θα βοηθήσει και στο κτίσιμο της υποδομής ώστε να εντάξουμε επιτέλους στην Κύπρο την ηλεκτροκίνηση, στην καθημερινότητα μας. «Μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά, από το Superheroes Foundation, φορτιστών ηλεκτρονικών αυτοκινήτων! Η Κύπρος είναι ιδανική για την χρήση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, λόγω των μικρών αποστάσεων που χρειάζεται κανείς να διανύσει. Είναι φθηνά και οικονομικά στην χρήση τους», καταλήγει.


«Θα γίνεις κομμάτι της ιστορίας, είναι cool, τόσο αν επιθυμείς δική σου selfie όσο και σε περίπτωση που θες να κάνεις σε κάποιον/α ένα ωραίο δώρο!»




 

Μέχρι εδώ καλά. Αλλά θα αναρωτιέσαι, όπως και εγώ, πως ακριβώς θα «τραβηχτεί» μια δική σου selfie στο διάστημα. Πίστεψε με, είναι πολύ λιγότερο περίπλοκό απ’ ότι ακούγεται! Μέσα σ’ ένα τεράστιο weather balloon θα τοποθετηθεί ένα iPad και μια κάμερα GoPro, σε απόσταση και ύψος το ένα από το άλλο που θα επιτρέπει την καθαρή λήψη φωτογραφίας του iPad από την κάμερα, με φόντο το διάστημα! To iPad θα λειτουργήσει ως φωτογραφοθήκη και εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να στείλεις την φωτογραφία που επιθυμείς και αυτή θα εμφανίζεται στο iPad, την ώρα που η κάμερα θα βγάζει φωτογραφίες! «Θα γίνεις κομμάτι της ιστορίας, είναι cool, τόσο αν επιθυμείς δική σου selfie όσο και σε περίπτωση που θες να κάνεις σε κάποιον/α ένα ωραίο δώρο!». Πώς μπορείς να συμμετέχεις; Μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας χρηματοδότησης startups και γενικότερα ιδεών τις οποίες το κοινό στηρίζει -π.χ. indiegogo, η οποία χρησιμοποιήθηκε και για τη συγκέντρωση χρημάτων από την Heart Cyprus για υποστήριξη του πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Παύλου Κοντίδη. «Εκεί θα μπορείς, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, τόσο θα διαρκέσει η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, να δώσεις όλες τις πληροφορίες που θα σου ζητηθούν για την διαστημική selfie σου». Στο project μπορούν να συμμετέχουν και εταιρείες.


«Οι entrepreneurs είναι αυτοί που θα φτιάξουν το μέλλον και θα οδηγήσουν τον κόσμο σ’ ένα καλύτερο αύριο, όχι οι πολιτικοί»




Αναλόγως του ύψους που θες να βρίσκεται το weather balloon όταν βγάζει τη selfie σου, η τιμή θα αλλάζει. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται το σημείο στο οποίο πετά, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσό της εισφοράς, αφού και η φωτογραφία θα έχει ακόμη μαγευτικότερο φόντο! «Το weather balloon θα φτάσει μέχρι και τα 40 χιλιόμετρα πάνω απ’ το έδαφος» σύμφωνα με τον Στυλιανό, «οπότε αντιλαμβάνεσαι πως το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο, με τον ήλιο και την γη ως φόντο στη space selfie σου». Την ημέρα που το weather balloonθα ξεκινήσει το διαστημικό του ταξίδι, θα διεξαχθεί και ένα μεγάλο event, στο οποίο θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων και όσοι έχουνε κάνει την μεγαλύτερη εισφορά, ενώ λίγες ώρες μετά, η φωτογραφοθήκη/iPad, θα πέσει με αλεξίπτωτο, σε τοποθεσία 50 χιλιομέτρων πιο πέρα από το σημείο εκκίνησης και θα εντοπιστεί με GPS, για να αποσταλούν έτσι οι selfies στους κατόχους τους! «Ευελπιστούμε στην ευρεία συμμετοχή του κοινού, όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο κοντά θα βρεθούμε στους στόχους μας», με τον μαγικό αριθμό να πλησιάζει τις 20.000, τόσες συμμετοχές χρειάζονται για να καλυφθεί τόσο μέρος του κόστους, σημαντικό κομμάτι του οποίου ας σημειωθεί πως θα επωμιστούν οι εταιρείες-χορηγοί και υποστηρικτές του project, όσο και για την εκπλήρωση των στόχων.

 



«Μπορεί να είμαστε μια μικρή τελεία στον χάρτη, αλλά έχουμε αρκετούς και καλούς εδώ» λέει ο Στυλιανός. «Αν περιμένουμε από το κράτος να μας αλλάξει νοοτροπία, τόσο για την ηλεκτροκίνηση όσο και για την ευκαιρία να γίνει η Κύπρος διαστημικό κέντρο, θα περιμένουμε αρκετά χρόνια» ενώ μόνο η προβολή που θα εισπράξει η χώρα μας από τα διεθνή media λόγω της συγκεκριμένης ενέργειας είναι τεράστια και θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην εικόνα της χώρας μας και στον τουρισμό. «Δυστυχώς ο Κ.Ο.Τ δεν κάνει τα απαραίτητα βήματα, ούτε έξυπνες ενέργειες προς αυτό τον τομέα» καταλήγει. «Οι entrepreneurs είναι αυτοί που θα φτιάξουν το μέλλον και θα οδηγήσουν τον κόσμο σ’ ένα καλύτερο αύριο, όχι οι πολιτικοί».

Αν θες να συμμετάσχεις, αν θες να βγάλεις μια selfie με φόντο το διάστημα, τότε κάνε την εισφορά σου ΕΔΩ μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ