Καλύτερο ουίσκι στον κόσμο το γιαπωνέζικο!

Article featured image
Article featured image

Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου δεν είναι άλλο από το γιαπωνέζικο, σύμφωνα με έναν βρετανικό οδηγό ποτών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ούτε ένα «αυθεντικό» σκωτσέζικο ουίσκι, όμως δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Το γιαπωνέζικο ουίσκι, Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013, του Τζιμ Μάρεϊ χαρακτηρίζεται «δυνατό, ξηρό και στρογγυλό σαν μπάλα του μπιλιάρδου» από τη «Βίβλο του Ουίσκι».

Την δεύτερη και την τρίτη θέση κατάκτησαν δύο αμερικάνικα ουίσκια, το William Larue Weller και το Sazerac Rye 18 Year Old, αντίστοιχα.

Το πρώτο γιαπωνέζικο αποστακτήριο ουίσκι ιδρύθηκε στην περιοχή του Κιότο τη δεκαετία του 1920, με τη βοήθεια του Μασατάκα Τακετσούρου, ο οποίος είχε σπουδάσει στη Γλασκώβη και επέστρεψε στη χώρα του μαζί με την Σκωτσέζα σύζυγό του.

Στην εισαγωγή του οδηγού, ο Τζιμ Μάρεϊ τονίζει ότι οι ποτοποιίες θα πρέπει να σταματήσουν να επαναπαύονται στις δάφνες τους. «Πού πήγαν τα σύνθετα ουίσκι; Πού είναι εκείνα τα μίγματα που προσέφεραν απίστευτα βαθιές γεύσεις;», διερωτάται, καλώντας τους παραγωγούς «να δείξουν λίγη ταπεινότητα και να επιστρέψουν στα βασικά, να καταλάβουν ότι κάτι τους λείπει».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ