Κορυφαίοι Έλληνες και Κύπριοι ζωγράφοι σε δημοπρασία

Article featured image
Article featured image

Με έργα κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών ο Οίκος Δημοπρασιών AlphaZmart Auctions παρουσιάζει τη δημοπρασία «Ελληνική & Κυπριακή Τέχνη».

 

Η δημοπρασία συμπεριλαμβάνει 94 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής  κορυφαίων Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών-ζωγράφων καθώς και έργα νεότερων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ανάμεσα στους 74 καλλιτέχνες ξεχωρίζουν σίγουρα οι Ελλαδίτες Τσαρούχης, Βασιλείου, Κεσσανλής, Πράσινος, Μυταράς, Φασιανός, Σπεράντζας, Μανουσάκης, Πανταλέων και Γέρος, καθώς και οι Κύπριοι Ιωάννης Κισσονέργης, Χριστόφορος Σάββα, Τηλέμαχος Κάνθος, Καίτη Στεφανίδου, Στέλιος Βότσης, Ανδρέας Καραγιάν και άλλοι.

Οι εκτιμήσεις των έργων είναι ιδιαίτερα ελκυστικές καθώς πολλά από τα έργα προσφέρονται με αρχική εκτίμηση κάτω από €1,500. Στόχος του Οίκου είναι να δώσει μια θετική ώθηση στην αγορά τέχνης προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για απόκτηση ποιοτικών έργων στους φιλότεχνους.

Από τα άλλα έργα στην δημοπρασία επίσης που ξεχωρίζουν είναι το έργο του Τζών Χριστοφόρου «La Voyageuse Toute Seule» χρονολογίας 1958, το έργο του Δημήτρη Μυταρά «Πουλί και Βάζο», το «MEC-ART» του Νίκου Κεσσανλή, έργο του Μάριου Πράσινου από την σειρά «Bouquets» του 1960, μεγάλη υδατογραφία του Άγγελου Γιαλληνά με θέμα την παραλία της Κέρκυρας, καθώς και έργο του Τηλέμαχου Κάνθου χρονολογίας 1963, έργο μεγάλων διαστάσεων χρονολογίας 1984, έργο της Καίτης Στεφανίδου από τη σειρά «Διαδηλώσεις», το «Μάχη ΙΙΙ», ένα από τα λίγα έργα της συγκεκριμένης σειράς που ζωγράφισε, έργο του Τάσου Στεφανίδη χρονολογίας 1958 καθώς και γλυπτό του Θεόδουλου από την σειρά «Αυτόφωτα-Ετερόφωτα».

Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν για το κοινό στην Alpha C.K. Art Gallery μεταξύ 8-12 Νοεμβρίου.

Ο πλήρης κατάλογος των έργων βρίσκεται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.alphazmart.com.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, Alpha C.K. Gallery, Λευκωσία, ώρα 19.00. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία καταλόγου επικοινωνήστε με την AlphaZmart Auctions 22751325.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα σπουδαία έργα που θα δημοπρατηθούν.



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ