Ο Banksy, μάλλον είναι γυναίκα

Article featured image
Article featured image

Ανατροπή για τον διασημότερο art street καλλιτέχνη στον κόσμο, αφού σύμφωνα με ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις 17 Νοεμβρίου στο HBO, δεν αποκλείεται τελικά να μην είναι άντρας, αλλά γυναίκα.

 

Με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό έργου του, το Banksy Does New York κάνει το πορτρέτο του διάσημου καλλιτέχνη.

Αναφέρει πως είναι προφανές ότι προέρχεται από τον εικαστικό κόσμο, φέρει κώδικες καλλιτεχνικούς, ενώ επίσης προφανώς συνεργάζεται με μια μεγάλη ομάδα ατόμων για να κάνει τα έργα του, που είναι από απλά stencil μέχρι επικές τοιχογραφίες.

Κανείς δεν ξέρει πώς μοιάζει, αλλά πολλοί λένε πως τον ξέρουν. Αν βέβαια ισχύει το «τον ξέρουν» και όχι το «την ξέρουν».

Έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη της αισθητικής, της σημασίας και των συμβολισμών των δρόμων. Έχει έντονη κοινωνική συνείδηση, ενώ το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει την ταυτότητά του κάνει το έργο του ακόμη πιο σημαντικό και την αξία του στην αγορά τέχνης υψηλότερη. Το ντοκιμαντέρ καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Banksy είναι τελικά... η Βanksy.

Πριν από 11 χρόνια ο συντάκτης της Guardian, Simon Hattenstone, είχε υποστηρίξει ότι συνάντησε τον Banksy σε ένα μπαρ, όταν ήταν στην αρχή της καριέρας του.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν ξέρει πώς μοιάζει, αλλά πολλοί τον ξέρουν. Αν βέβαια ισχύει το “τον ξέρουν” και όχι το “την ξέρουν”».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ