Σάλος στη Βενεζουέλα για κούκλες σε βιτρίνα ντυμένες έγκυες μαθήτριες

Article featured image
Article featured image

Η βιτρίνα ενός καταστήματος ρούχων, μεγάλου εμπορικού κέντρου στο Καράκας έχει  γεμίσει από κούκλες ντυμένες ως έγκυες μαθήτριες.

 

Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων για παιδιά στη Βενεζουέλα, οι οποίες έχουν σκοπό να κρούσουν τον κώδωνα κινδύνου αναφορικά με τη ραγδαία αύξηση που παρουσιάζουν οι εγκυμοσύνες στην εφηβεία.

Η σοκαριστική καμπάνια θα «τρέχει» για έναν μήνα, ενώ υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί και σε άλλα εμπορικά κέντρα στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι τακτικές σοκ, όπως αυτή, είναι απαραίτητες για να ελεγχθεί ο αριθμός των κυήσεων στα μικρά κορίτσια της Βενεζουέλας, όπως δήλωσαν τα ιδρύματα Φουντάνα και Κοστρουγιέντο. Αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, με το 23% των μωρών που γεννιούνται στη χώρα να είναι από κορίτσια κάτω των 18 ετών.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις τονίζουν ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα και μεγάλα άλματα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και πως οι γονείς πρέπει να πάρουν το θέμα πολύ πιο σοβαρά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ