«Το σχολείο μας κάνει να κλείσουμε το βιβλίο και να ανοίξουμε το Facebook»

Article featured image
Article featured image

Η Ιωάννα Στασινού είναι η μαθήτρια της Β’ Λυκείου που έγινε το πρόσωπο της εβδομάδας στην Ελλάδα μέσω της συμμετοχής της στην εκπομπή «Ανατροπή» ως εκπρόσωπος των μαθητικών καταλήψεων.

 

Το popaganda.gr τη συνάντησε στο σπίτι της και συζήτησε μαζί της για όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και καταφεύγουν σε καταλήψεις.

«Είναι άσχημο να μας κάνει το ίδιο το σχολείο να σιχαινόμαστε τη γνώση και να μας κάνει να κλείσουμε το βιβλίο και να ανοίξουμε το facebook» αναφέρει για να προσθέσει πως «Έχουμε μια Χούντα, απλά δεν μας το έχουν ανακοινώσει!»

«Όταν μας φιμώνουν στην ουσία, κι όταν δεν μας δίνουν βήμα, αυτήν την αίσθηση μας δίνουν.. Τα ΜΑΤ έδειραν συμμαθητές μου σε μαθητικές πορείες, χτύπησαν κοπέλες με γκλομπ έξω απο το υπουργείο Παιδείας, τι ντροπή! Όταν τα ΜΑΤ παρατάσσονται απέναντι μας, μπροστά από τη Βουλή, κι επιδεικτικά μας βρίζουν, πώς το λες αυτό;».

«Είμαστε παιδιά καταδικασμένα στην ανεργία του 26.6%, παρά τις τόσες γνώσεις που έχουμε, τις τρεις γλώσσες που μπορεί να μιλάει ένα παιδί στην ηλικία μου, τα τόσα τυπικά προσόντα που τελικά μας ωθούν να φύγουμε στο εξωτερικό» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε η Ιωάννα on camera στο Popaganda.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ