Η ποπ μουσική μιας ολόκληρης γενιάς

Article featured image
Article featured image

Ο Ανδρέας Καΐτης είναι ο δημιουργός της πρώτης σχολής ηλεκτρονικής μουσικής στην Κύπρο.  Η χορευτική ηλεκτρονική μουσική, πιστεύει, είναι η ποπ μουσική μιας ολόκληρης γενιάς και συμφωνούμε μαζί του απόλυτα.

Η μουσική σχολή Grains ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010 στη Λεμεσό. Σκοπός της είναι να προσφέρει υπηρεσίες σε όσους ντόπιους καλλιτέχνες θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη μουσική παραγωγή και στο ψηφιακό DJing αλλά και να αποτελέσει στέγη για  πάσης φύσεως electro πληγμένους. «Η μέθοδος διδασκαλίας που ακολουθούμε είναι συγκεκριμένη, πρακτική και αποτελεσματική ενώ οποιοδήποτε σχετικό άτομο θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του στο θέμα είναι πολύ ευπρόσδεκτο να παρευρεθεί στις τακτικές συνευρέσεις και workshops που φιλοξενούμε στη σχολή.»

Ο Αντρέας είναι παραγωγός και ήλεκτροακουστικός sound designer με πάθος για τη χορευτική ηλεκτρονική καθώς και για τη μουσική με λούπες. Από τους πρώτους του είδους του στην Κύπρο, έχει υπάρξει δραστήριο μέλος του ντόπιου community για περισσότερο από μια δεκαετία. Το ντεμπούτο του έγινε με τους  Smokin’Circles, οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει δουλειά τους σε διάφορες βρετανικές και διεθνείς δισκογραφικές εταιρίες. «Μέσω αυτής της διαδικασίας έχω εξειδικευτεί στο «Ableton Live», ένα ανερχόμενο εκείνη την εποχή και σήμερα πολύ δημοφιλές ψηφιακό λογισμικό.» 

Οι δραστηριότητες όμως δεν περιορίζονται στα της ηλεκτρονικής, αφού ως αποτέλεσμα συνεργασίας της Grains  με το επίσης ντόπιο στούντιο «Deep Signature» στη ζωή τα τελευταία χρόνια βρίσκεται και το «Under one Roof! All about music!», σκοπός του οποίου είναι να προσφέρει χώρο και μαθήματα σε όλα τα είδη της μουσικής. Παράλληλα,  εκτός από course developer και καθηγητής στη Grains ο Αντρέας αυτή την περίοδο βρίσκεται επίσης στη δημιουργική διαδικασία έκδοσης ενός βιβλίου για την παραγωγή ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής με το Ableton Live. 

Αξιοσημείωτη είναι και η άποψη του σε σχέση με το επίπεδο της ηλεκτρονικής μουσικής στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. 


Αδιαμφισβήτητα, η χορευτική ηλεκτρονική μουσική είναι η ποπ μουσική μιας ολόκληρης γενιάς. Διακρίνεται φυσικά, από τη μια, στο πιο mainstream της κομμάτι, το οποίο φαίνεται να έχει μείνει κολλημένο σε ένα νηπιακό στάδιο και από την άλλη σε μια πιστά underground house σκηνή, η οποία χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει.


Καλύτερη από ποτέ έχει γίνει η Psy Trance. Γενικά όμως, υποθέτω έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με το πώς ο καθένας την βρίσκει προσωπικά.»

Τέλος, απαραίτητα για να γίνει κάποιος πετυχημένος DJ ή/και παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής είναι, σύμφωνα με τον Αντρέα, τα τρία «Π»:  «Προώθηση, Παραγωγή και Παράσταση. Η παραγωγή, δηλαδή, αξιόλογης μουσικής, η προώθηση της, η οποία στις μέρες μας ασφαλώς γίνεται κυρίως με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ικανότητα για ένα άψογο και χρωματιστό performance.»

Για περισσότερες πληροφορίες κλικάρετε εδώ, εδώ και εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ