Σπάνιο βίντεο από τελετή μύησης

Article featured image
Article featured image

Η Αστυνομία της Καλαβρίας, έχει στα χέρια της ένα σπανιότατο υλικό από την τελετή μύησης που εξασφάλισε μέσω κρυφής κάμερας η οποία μπήκε στο άντρο της τοπικής Μαφίας, της πασίγνωστης Ντραγκέτα.

 

 Στο βίντεο φαίνεται η τελετή μύησης που ακολουθείται εντός των κόλπων της παράνομης οργάνωσης για την είσοδο νέων μελών.

 Όλα έγιναν στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η τοπική Αστυνομία, που προσπαθεί να «ξηλώσει» το συνδικάτο του εγκλήματος στην περιοχή. Στο βίντεο καταγράφεται το τελετουργικό μύησης στα μικρά χωριά του Κόμο και του Λέκο.

 Το τελετουργικό ακολουθείται κατά γράμμα: πρώτα ανταλλάσσουν χαιρετισμούς, ακολουθεί ο όρκος τιμής και πίστης και στο τέλος δίνονται εντολές στους απείθαρχους για το πώς θα τερματίσουν τη ζωή τους.

Τα νέα μέλη καλούνται να ορκιστούν να προστατεύουν «την τιμή των σοφών αδελφών τους» και ξεκαθαρίζεται ότι όποιος «είναι απρόσεκτος», δηλαδή παραβαίνει τους νόμους της Ντραγκέτα, θα αυτοκτονήσει με δηλητήριο, ενώ «πρέπει πάντα να φροντίζει να φυλά μία σφαίρα στο όπλο του για τον εαυτό του».

Ο μυητής κάνει διαρκείς αναφορές στον ήλιο και το φεγγάρι, με το βίντεο να τελειώνει με την αναφορά ότι «εάν κάποιος σας ρωτήσει από πού είστε, πρέπει να απαντήσετε: Πατέρας μου είναι ο ήλιος, μητέρα μου είναι το φεγγάρι». Στη συνάντηση, όπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα, δομήθηκε η ιεραρχία και κατανεμήθηκαν ρόλοι, ενώ μεταξύ των νέων μελών βρίσκεται και ένας 17χρονος.

Η εισαγγελέας κατά της μαφίας Ίλντα Μποκασίνι, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, υπογράμμισε ότι το βίντεο καταδεικνύει πώς «η δύναμη της παράδοσης» έχει επιτρέψει στην Ντραγκέτα να επιβιώσει. Οι συλληφθέντες από την ειδική μονάδα Ros θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε υποθέσεις εκβίασης, διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράνομη οπλοκατοχή.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ