Εσύ θα οδηγούσες στο Δρόμο του Ατλαντικού στη Νορβηγία; [δες εικόνες και βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Όταν ένα βίντεο έχει περισσότερες από 8 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, τότε τσιμπάς και πατάς. Και τι να δεις; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τις τρομακτικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν συχνά οι οδηγοί σε έναν από τους πλέον επικίνδυνους αλλά και γραφικούς δρόμους του κόσμου: τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού, στη Νορβηγία.

 

Υπό καλές καιρικές συνθήκες, το μήκους 8 χιλιομέτρων συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, προσφέρει στον θεατή σκηνές που κόβουν την ανάσα από τις δυτικές ακτές της σκανδιναβικής χώρας.

Αλλά όταν ο καιρός... φρεσκάρει, τα αυτοκίνητα χτυπιούνται ανελέητα από ισχυρότατους ανέμους και τεράστια κύματα που ξεσπούν την ορμή τους στις προστατευτικές μπάρες.

Ο Δρόμος του Ατλαντικού προσφέρει μια σειρά από απολαυστικές στροφές, που είναι όμως απροστάτευτες, στο έλεος του βόρειου Ατλαντικού και των καιρικών φαινόμενων της φύσης.

Ένα από τα πλέον δημοφιλή σημεία του δρόμου είναι η γέφυρα Storseisundet, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν «μεθυσμένη γέφυρα» λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της. Μοιάζει αρχικά με «γέφυρα στο πουθενά» σαν να βυθίζεται στη θάλασσα, αλλά είναι απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση εξαιτίας της κλίσης της.

 



Ο Δρόμος του Ατλαντικού, που μετρά 25 χρόνια ζωής, περνά από ένα αρχιπέλαγος και συνδέει την κεντρική Νορβηγία με το νησί Averoy και είναι ένας από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της χώρας.

Η κατασκευή του πήρε 6 χρόνια και οι εργασίες διακόπηκαν 12 φορές, λόγω τυφώνων που έπληξαν την περιοχή.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ