«Κατούρα να φύγουμε» [κυριολεκτικά όμως]

Article featured image
Article featured image

Όλοι ξέρουμε το «κουλτούρα να φύγουμε», την ατάκα του Χάρρυ Κλυνν από μια σειρά από νούμερα με τα οποία σατίριζε το σύνδρομο «υπερκουλτουρίασης» που χαρακτήριζε τους Έλληνες στα mid 80s αλλά και τις τραγελαφικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν.

Συγκεκριμένα, το «κουλτούρα να φύγουμε» είναι το άσμα από το δίσκο «Έθνος Ανάδελφον» του ’85 και προφανώς το λογοπαίγνιο είναι ανάμεσα στο «κουλτούρα» και το «κατούρα», από την ατάκα που λέμε συνήθως στα παιδιά όταν, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, σταματάμε εσπευσμένα στην άκρη του δρόμου για να κάνουν ανάγκη τους.

Έλα όμως που αυτή η «ανάγκη» πλέον δεν θα πηγαίνει στράφι.

Άκου τώρα είδηση: Λεωφορείο 40 θέσεων το οποίο είναι δρομολογημένο στη διαδρομή Μπρίστολ-Μπαθ, στη Βρετανία, κινείται με ανθρώπινα απόβλητα! Και τι θα λέει ο οδηγός δηλαδή; «Κατούρα να φύγουμε»;

Το «πράσινο» λεωφορείο «Bio-Bus», 40 θέσεων , έχει αυτονομία 300 χιλιόμετρα και σε ετήσια βάση γεμίζει με απόβλητα και υπολείμματα φαγητών που παράγουν πέντε άνθρωποι.

Και δεν είναι το μόνο που δουλεύει με αυτό τον τρόπο αφού η επεξεργασία των αποβλήτων και των υπολειμμάτων τροφών στο Μπρίστολ δίνει ενέργεια σε 8.300 σπίτια σε ετήσια βάση!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ