Τέρμα το «Free» από τα App Store

Article featured image
Article featured image

Μια νύχτα ήταν αρκετή για να αντικατασταθεί από όλα τα App Store της Apple, σε όλο τον κόσμο, η λέξη «Free» που βρίσκεται στο κουμπί κατεβάσματος μιας δωρεάν εφαρμογής.

Όχι, δεν πέθανε το δωρεάν, ο τζάμπας ζει, απλώς πλέον θα τον βρεις με τη λέξη «Get».

 

Και αυτό έγινε προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι παραπλανεί τους καταναλωτές αλλά και να αποφύγει τα παράπονα από τις ανεπιθύμητες αγορές που πραγματοποιούν συνήθως παιδιά, εντός των «δωρεάν» εφαρμογών.

Όπως εκτιμά το The Verge, η κίνηση της Apple, καταδεικνύει συμμόρφωση με την κοινοτική οδηγία της E.E. που υποχρέωσε κι άλλες εταιρείες σε γλωσσικές παραλλαγές, οι οποίες διαθέτουν για κατέβασμα εφαρμογές που είναι μεν δωρεάν αλλά σου «επιβάλλουν» την αγορά πρόσθετων εργαλείων για την ολοκληρωμένη εμπειρία, στο πλαίσιο του λεγόμενου «freemium» μοντέλου.

Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες αλλαγές έχει προβεί και η Google στο Play Store, προσθέτοντας την υποχρεωτική υποβολή password πριν από την παραγματοποίηση ενός in-app purchase (αγοράς εντός της εφαρμογής), μετά από σύσταση τόσο της Ε.Ε. όσο και της ομοσπονδιακής επιτροπής επικοινωνιών των ΗΠΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ