«Σπούδασα ψυχολογία, δουλεύω ως καθαρίστρια»

Article featured image
Article featured image

Το ποσοστό της φτώχειας που πλήττει τους νέους στην Βρετανία είναι το 31,5% , δηλαδή ένας στους τρεις. 

 

Η 22χρονη Ρεμπέκα Φιλντ είναι ανάμεσα σε αυτό το 1/3 και, όπως λέει η ίδια, «σπούδασα ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, σήμερα δουλεύω ως καθαρίστρια».

«Πήρα πτυχίο ψυχολογίας και μόλις αποφοίτησα έστειλα 80 βιογραφικά.... δεν πήρα καμία απάντηση. Σκέφτηκα ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην κλινική ψυχολογία. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μεταπτυχιακό στην κλινική νευρολογία. Εστειλα 174 αιτήσεις για δουλειά... έφτασα έως τη συνέντευξη. Πάλι τίποτα. Αποφάσισαν λοιπόν ότι αφού κανείς δεν θέλει να με προσλάβει θα κάνω κάτι από μόνη μου, την δική μου δουλειά. Ετσι ξεκίνησαν την Mopology... εταιρεία καθαρισμού ενώ δούλευα παράλληλα part time για μια άλλη εταιρεία καθαρισμού. Στα 23 μου θα υποχρεωθώ να επιστρέψω στο πατρικό μου αφού ούτως ή άλλως οι γονείς μου με υποστηρίζουν οικονομικά. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα σπουδάσω στο πανεπιστήμιο για να καταλήξω καθαρίστρια. Εάν το ήξερα μάλλον δεν θα σπούδαζα. Δουλεύω έξι μέρες την εβδομάδα. Κάθε μέρα παίρνω το λεωφορείο με την ηλεκτρική μου σκούπα και πηγαίνω από το ένα σπίτι στο άλλο. Δεν βγαίνω με φίλους παρά μόνο μια φορά τον μήνα».

Η Ρεμπέκα υποφέρει από την ανεργία και την φτώχεια. Σύμφωνα με την έρευνα του Joseph Rowntree Foundation (JRF) οι 25ρηδες αποτελούν την ομάδα που έχει πληγεί περισσότερο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ