Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καλύτερη στύση

Article featured image
Article featured image

Η παρωδία με την κατάσχεση των γυμνών φωτογραφιών της Πάολας Ρεβενιώτη από την κυπριακή αστυνομία φέρνει στο μυαλό τη συχνή απεικόνιση των ανδρικών μορίων και μάλιστα σε στύση σε αρχαία γλυπτά και τοιχογραφίες.



Είναι άλλωστε γνωστό πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πολύ πιο free spirits στον ερωτισμό και τη σεξουαλικότητα. Σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, οι συνθήκες ζωής στην αρχαία Ελλάδα ευνοούσαν τη διέγερση και οι άντρες ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να συνευρεθούν ερωτικά.

Οι αρχαίοι δεν κατανάλωναν ποτέ τροφές με λιπαρά και συντηρητικά, που επηρεάζουν τις επιδόσεις του σύγχρονου άνδρα. Η γυμναστική ήταν τρόπος ζωής των αρχαίων, οι οποίοι πέρναγαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κάνοντας κάποιο άθλημα. Έτσι έχτιζαν κορμί και λίμπιντο επιπέδου.

Σήμερα κάποια ακραία συμπληρώματα φτιάχνουν καλά σώματα, αλλά επηρεάζουν τη στύση. Τα αναβολικά μπορούν ακόμη και να την καταστρέψουν. Οι αρχαίοι σε αντίθεση με τους σημερινούς άντρες δεν κάπνιζαν. Το κάπνισμα είναι βασική αιτία ανδρικής ανικανότητας.

Η βασικότερη διαφορά όμως του σύγχρονου από τον αρχαίο εραστή είναι ότι οι αρχαίοι δεν είχαν άγχος και στρες. Οι περισσότεροι γιατροί αποδίδουν τα προβλήματα ερωτικής ανεπάρκειας, στην πιεστική ζωή του σύγχρονου άντρα. Οι αρχαίοι μάλλον ήταν πιο κουλ τύποι και όχι μόνο δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα στύσης αλλά πολλές φορές τους συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.

Η σεξουαλική διέγερση των αρχαίων ήταν μάλιστα τόσο συχνή, σε σημείο που αναγκάζονταν να βρίσκουν τρόπους για να την περιορίσουν, όπως, για παράδειγμα, με την κατανάλωση μαρουλιού που θεωρείται αντι-αφροδισιακό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ