Ότι αξίζει… θα σωθεί

Article featured image
Article featured image

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΜΟΡΦΗ, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Αντιγόνης Τασουρή, παρουσιάζει στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, ώρα 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ότι αξίζει … θα σωθεί».

Σε μια εποχή όπου όλα δοκιμάζονται, όλα ανατρέπονται και όλα αλλοιώνονται η τέχνη ψάχνει κι αυτή λύσεις να προτείνει.

Η απάντηση στην κρίση που παρατηρείται σε όλους τους τομείς της ζωής μας είναι η δημιουργία. Κουράστηκαν όλοι πια από την μιζέρια, την απαισιοδοξία και τις οικονομικές συζητήσεις. Η καθημερινότητα μας έχει ανάγκη πλέον από όνειρο!

Σε αυτή την λογική οι συντελεστές του Πολιτιστικού  Ομίλου «ΜΟΡΦΗ», δημιουργούν μια παράσταση βασισμένη στο τρίπτυχο των τελεστικών τεχνών - το θέατρο, τη μουσική και το χορό - προσπαθώντας έτσι να εντοπίσουν κατά που πρέπει να κινηθούμε, σε ποια κατεύθυνση και με ποια πυξίδα. Η λύση δεν αποτελεί νεοτερισμό, ούτε ανακάλυψη καινούργια.

Είναι η αγάπη, που αποτελεί τον πυρήνα των ανθρώπινων συναισθημάτων. Αυτή είναι η λύση.  Θεματική μας είναι η ευτυχία, η εύθραυστη αυτή κατάσταση όπου την βρίσκουμε και την χάνουμε σε στιγμές, η διαχείριση της απώλειας και η διαδρομή για την ανάκαμψη. Αρχή, μέση και ξανά αρχή! Σε μια σκηνική απόπειρα με λόγο, μελωδία και κίνηση τα συναισθήματα και οι καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Θα παρουσιάσουμε ένα θέαμα εμπνευσμένο από σημαντικές αρχές και αξίες που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη κοινωνία, αλλά και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής!

Κύριο χρώμα αυτής της παράστασης θα είναι η αισιοδοξία και η αξιοπρέπεια! Η συλλογική αυτή προσπάθεια θα έχει κύριο μέλημα της την καλαισθησία, το χιούμορ αλλά και την συγκίνηση προσφέροντας στον θεατή ένα πολυσύνθετο θέαμα εναλλασσόμενων εικόνων και συναισθημάτων.

Κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών αλλά και καινούργιες συγγραφικές δουλειές, γνώριμες μελωδίες και τραγούδια, αλλά και νέα ακούσματα που θα «γεννηθούν» για αυτή την παράσταση χορογραφημένα με κλασσικές αλλά και σύγχρονες φόρμες, θα έχουν την προοπτική να δημιουργήσουν ένα θέαμα υψηλής αισθητικής, επειδή σε όλο αυτό τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά «Ότι αξίζει… θα σωθεί»!

Συντελεστές:

Κείμενα και Σκηνοθεσία: Χρήστος Γρηγοριάδης

Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή

Μουσική Eπιμέλεια: Ευθύβουλος Θεοχάρους

Ηθοποιοί: Χριστίνα Παυλίδου, Χρήστος Γρηγοριάδης, Χρυσή Ανδρέου, Πάνος Μακρής

Τιμή Εισιτηρίου:  15 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά.

Για πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλ. 99420444.

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ