«Προνόμιο για τη Λεμεσό οι ξένοι της κάτοικοι» [πρόταση για εκπροσώπησή τους στον Δήμο]

Article featured image
Article featured image

Τη δημιουργία ενός Άτυπου Διαπολιτισμικού Συμβουλίου για εθνικές μειονότητες που είτε ζουν και δρουν χρόνια στη χώρα μας είτε έρχονται ως μετανάστες αλλά αλληλοεπιδρούν στην πόλη, προτείνει ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης.



Όπως αναφέρει η «Φωνή της Λεμεσού», σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Λεμεσού, ο κ. Χαραλαμπίδης εξηγεί ότι «η Λεμεσός έχει το προνόμιο να έχει έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα γεγονός το οποίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για την πόλη και τους κατοίκους της αν αξιοποιηθεί πρακτικά με την προώθηση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους διάφορους πολιτισμούς».

Αυτό ξεκαθαρίζει βέβαια ότι θα πρέπει να συμβεί χωρίς να παραγκωνίζεται η ιδιαίτερη ταυτότητα κανενός.

Στη συνέχεια ο κ. Χαραλαμπίδης επεξηγεί τους όρους «πολυπολιτισμικός» και «διαπολιτισμικός», όροι που όπως σημειώνει, δεν είναι πάντοτε διακριτοί, με τον πρώτο όρο να χρησιμοποιείται ουσιαστικά για να περιγράψει μια συγκεκριμένη κοινωνική πραγματικότητα και τη διαδικασία εξέλιξής της και τον δεύτερο όρο για να δηλώσει μια διαλεκτική σχέση, μια δυναμική διαδικασία αλληλεπίδρασης και αμοιβαίας αναγνώρισης και συνεργασίας ανάμεσα σε άτομα διάφορων εθνικών μεταναστατευτικών ομάδων.

Ο κ. Χαραλαμπίδης ζητά από τον Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου να προεδρεύσει του Συμβουλίου αυτού.

Όπως σημειώνει, «από την αλληλεπίδραση, αμοιβαία αναγνώριση, κατανόηση και συνεργασία που θα προωθηθεί έμπρακτα μέσω του Συμβουλίου, πιστεύω θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για τη Λεμεσό και το σύνολο των κατοίκων της».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ