To ξυπνητήρι ωτοασπίδα

Article featured image
Article featured image

Αν δύο άτομα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, τότε αυτός που πρόκειται να ξυπνήσει δεύτερος αναγκάζεται να ακούσει το ξυπνητήρι χωρίς να το χρειάζεται.



Τη λύση σε αυτό το αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα ήρθαν να δώσουν οι νέες, «έξυπνες» ωτοασπίδες με την ικανότητα να μετατρέπονται σε ξυπνητήρι.

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως ωτοασπίδες-ακουστικά. Το νέο τεχνολογικό προϊόν ονομάζεται «Hush» και χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth για να στείλει τον ήχο του ξυπνητηριού κατευθείαν στα αυτιά αυτού που θέλει να ξυπνήσει.

Εκτός αυτού, το Hush είναι ικανό να αναπαράγει μουσική σε χαμηλή ένταση, για  όλους όσοι θέλουν να αποκοιμηθούν ακούγοντας τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Μια έμπνευση τριών φοιτητών Μηχανικής του Σαν Ντιέγκο, οι νέες ωτοασπίδες έρχονται να λύσουν ένα μόνιμο πρόβλημα των παντρεμένων και όχι μόνο.

Μέσα σε μόλις έντεκα μήνες από την σύλληψη της ιδέας, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ολοκλήρωσαν το πρότζεκτ τους και τα «Hush» είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν στις αγορές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ