Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μεταδίδουν ιούς στον υπολογιστή

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, μπορεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να θεωρούνται λιγότερο επιβλαβή από τα κανονικά για την υγεία του καπνιστή, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, μπορεί να μην είναι και τόσο αθώα για την μετάδοση ιών στους υπολογιστές μας. 



Το δημοσίευμα επικαλείται την περίπτωση χρήστη του Reddit ο οποίος κόλλησε malware από άγνωστη πηγή, ώσπου και διαπίστωσε ότι ο ιός δεν ήταν από κάποιο σάιτ που επισκέφθηκε, αλλά από το ηλεκτρονικό του τσιγάρο το οποίο σύνδεσε για να το φορτίσει μέσω της θύρας USB του υπολογιστή του.  

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση έχει βάση, αφού ο νέος τύπος ιών «BadUSB» που βρίσκεται προεγκατεστημένος στα κυκλώματα συσκευών USB -όπως στικάκια- μεταδίδεται μόλις ο χρήστης συνδέσει την συσκευή μέσω αυτής της θύρας στον υπολογιστή.

Οι καταναλωτές πάντως μπορούν να λάβουν τα μέτρα τους, εγκαθιστώντας τις πιο ανανεωμένες βερσιόν των προγραμμάτων καταπολέμησης ιών στους υπολογιστές τους, και αγοράζοντας συσκευές από αξιόπιστους προμηθευτές, συνιστούν οι ειδικοί. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ