Τέχνη που φτιάχνει τη διάθεση από τον Kώστα Καυκαρίδη

Article featured image
Article featured image

Ένα εικαστικό ταξίδι μέσα από το Θέατρο, το Θέατρο των Σκιών, με πρωταγωνιστή φυσικά -ποιον άλλο- τον Καραγκιόζη, φιλοξενεί η Αίθουσα Τέχνης Αμοργός, η οποία πρόκειται να παρουσιάσει τη δουλειά του ζωγράφου Κώστα Καυκαρίδη.

«Ο πιο γλυκός άνθρωπος που έχω συναντήσει στη ζωή μου...ένας λαϊκός αριστοκράτης» λέει ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νιόνιος! Μότο της Έκθεσης Ζωγραφικής του Κώστα Καυκαρίδη «Κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει είναι π’ ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη. Φίλους και εχθρούς στις φριχτές μου πλάτες όμορφα να σήκωνα, σαν να ’ταν επιβάτες».». Και κάτι ακόμη. «Θέατρο από το Λαό, για το Λαό». Αυτό ήταν το μότο του Βλαδίμηρου.

Στην «Αμοργό» πάνε στοίχημα την κρίση... Με τον Καραγκιόζη, την Αγλαΐα, τα κολλητήρια, την παράγκα, το σεράι, τον μπερντέ στους 37 πίνακες (λάδι σε καμβά), μικρού και μεσαίου μεγέθους ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος συναντά τον εικαστικό Κώστα Καυκαρίδη που στα έργα του «σαν σκιές γλιστρούν λόγια και εικόνες, κάρα σκουπιδιάρικα φεύγουν οι χειμώνες, κι αν δεν ντρέπεσαι να καθίσεις πίσω, έλα στην παράσταση να σε γιουχαίσω».

Στην Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Καυκαρίδη η φαντασία συναντά το απροσδόκητο. Τέχνη που φτιάχνει τη διάθεση. Ποιότητα που ενθουσιάζει. Τιμές...λαϊκές αριστοκρατικές. Και... ε ρε γλέντια...με κρασάκι και μεζέδες!

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στις 19.30. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 18.00-21.00 καθημερινά εκτός Κυριακής.

Η αίθουσα τέχνης Αμοργός βρίσκεται στην οδό Μάρκου Δράκου 3, στην Αγλαντζιά. Τηλ: 22332249 & 99639821 & email:episkinis@cytanet.com.cy/ www.amorgosgallery.org.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ