Βιβλιομουρμούρα #2: H ζωή είναι αγάπη, Γιόλα Δαμιανού Παπαδοπούλου

Article featured image
Article featured image

Κρατώντας στα χέρια μου το βιβλίο και παρατηρώντας τον τίτλο, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως θα ήταν μια απ΄ τα ίδια, χλιαρές ιστορίες αγάπης. Η αληθινή ιστορία όμως στην οποία βασίζεται το βιβλίο σε συνδυασμό με το όνομα της δικής μας, Κύπριας συγγραφέως Γιολας Δαμιανού-Παπαδοπούλου ήταν αυτά που ομολογώ μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.



Γράφει η Μαρία Πιριπίτση



Το «Α»  και το «Ω» είναι η αρχή και το τέλος της λέξης αγαπώ. Μια μικρή λέξη που κρύβει βαθιά συναισθήματα, μια λέξη που λίγοι μπορούμε να τη  βιώσουμε με την πραγματική της έννοια. Γιατί, για να βιώσουμε την αγάπη πρέπει να υπερβούμε κατά πολύ τον εαυτό μας. Και οι ήρωες μας πραγματικά ξεπέρασαν κατά πολύ τον εαυτό τους, τόσο, που ούτε οι ίδιοι θα είχαν ποτέ φανταστεί. Το μυαλό τους κολλημένο στο λίγο ακόμα που τελικά  αποτελούσε το κίνητρο για τόσα πολλά.

Πολλές φορές η ζωή γράφει τα πιο «απίθανα» σενάρια. «Για αλλού αυτοί ξεκίνησαν και αλλού αυτή τους πήγε». Κάποιες απρόσμενες  συγκυρίες αλλάζουν την πορεία και περιπλανιόμαστε διψασμένοι στην έρημο ψάχνοντας τη δική μας όαση. Κι εντελώς απρόσμενα μια όαση βρίσκεται μπροστά μας φιλόξενη να μας ξεδιψάσει. Εμείς διστάζουμε, αναρωτιόμαστε αν αξίζουμε αυτή την ευλογιά. Και πάλι όμως για να την κρατήσουμε θέλει αγώνες και θυσίες.

Είναι ένα βιβλίο που δεν σταματά λεπτό να μας προσγειώνει στην ωμή καθημερινότητα, παρουσιάζοντας μας έτσι τη ρεαλιστική πλευρά της ζωής αλλά παράλληλα την αστείρευτη -αληθινή αγάπη που όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε. Αν θέλετε να ερωτευτείτε, να κλάψετε, να πονέσετε αλλά πάνω από όλα να αγαπηθείτε και να αγαπήσετε ανιδιοτελώς μην το χάσετε.

Από τις φορές που διαβάζοντας ένα βιβλίο, νιώθουμε τόσο μικροί.

Απλά υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής και τη δύναμη της θέλησης!



Υ.Γ  Ο Δημος Εγκωμης με ιδιαίτερη χαρά θα παρουσιάσει το καινούργιο μυθιστόρημα της δικής μας καταξιωμένης συγγραφέως Γιόλας Δαμιανού - Παπαδοπούλου στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ