Προβολές των φιναλίστ ταινιών LUX σε Λευκωσία & Λεμεσό [3, 4 & 5 Δεκεμβρίου]

Article featured image
Article featured image

Όπως πέρσι έτσι και φέτος το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο υποδέχεται τους κινηματογραφόφιλους της Κύπρου στο μαγικό κόσμο του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, προβάλλοντας τις τρεις φιναλίστ ταινίες του βραβείου "LUX 2014".

Οι προβολές φέτος θα ξεπεράσουν τα σύνορα της πρωτεύουσας καθώς θα πραγματοποιηθούν και στη Λεμεσό, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο.

Οι ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες σε όλα τα κράτη-μέλη (28 στον αριθμό, σε 24 γλώσσες) και η νικήτρια θα επιλεγεί από τους Ευρωβουλευτές και θα ανακοινωθεί στις 17 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο. Στην Κύπρο οι προβολές θα γίνουν στα ελληνικά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι θεατές μπορούν να επιλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και ένας από αυτούς θα λάβει πρόσκληση για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary.

Οι τρεις ταινίες που επελέγησαν ως φιναλίστ του φετινού βραβείου LUX είναι οι εξής:

Από τη Σλοβενία η “Razredni sovražnik“ (Ταξικός εχθρός). Θέμα της η σχέση μαθητών και του νέου καθηγητή γερμανικών, σε μία πόλη της Σλοβενίας. Η τεράστια διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη ζωή, δημιουργεί μεγάλες εντάσεις.

Από τη Γαλλία έρχεται η επόμενη ταινία. Έχει τον τίτλο “Bande de filles” (Girlhood) με την ιστορία της να αφορά ένα κορίτσι που ξεκινά μία νέα ζωή, αλλάζει όνομα και σταματά το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή σε μία ομάδα, στοχεύοντας στην απελευθέρωση.

Η τρίτη ταινία φτάνει σε μας από την Πολωνία. Πρόκειται για την ταινία “Ida”, που περιγράφει την ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που μεγάλωσε σε μοναστήρι και πριν γίνει μοναχή ανακάλυψε ότι είναι Εβραία. Μαζί με τον ξάδελφο της ξεκινούν ένα ταξίδι αναζητώντας πληροφορίες για την οικογένεια αλλά και για τον εαυτό της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:

Λευκωσία - Cine Studio

Bande de filles (Girlhood) - Τετάρτη  3 Δεκεμβρίου, 21:00 (θα προηγηθεί σύντομη δεξίωση) 

Razredni sovražnik (Class Enemy) - Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, 21:00

Ida - Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, 21:00

Λεμεσός - Θέατρο Ριάλτο

Razredni sovražnik (Class Enemy) - Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, 17:30

Bande de filles (Girlhood) - Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, 20:15 (θα προηγηθεί σύντομη δεξίωση)

Ida - Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, 22:20

Πληρ. 22870500.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ