Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Δένδια [εικόνες]

Article featured image
Article featured image

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι και αυτήν τη φορά στόχος ήταν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια. 

 

Το στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Δένδια από την Στρογγύλη στη Ρω, το πρωί της Παρασκευής, δέχθηκε κλήση από τουρκικό πύργο έλεγχου που κάλεσε τους πιλότους να απομακρυνθούν γιατί, όπως υποστήριζαν, πετούσαν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι Έλληνες πιλότοι δεν απάντησαν και προσγειώθηκαν κανονικά στο νησί. 

Η καταδρομέας υπολοχαγός του ελληνικού στρατού, αρχιφύλακας του φυλακίου Στρογγύλης υποδέχθηκε το Νίκο Δένδια, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

O κ. Δένδιας συνοδευόταν από τον υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Τον κ. Δένδια και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε μια καταδρομέας υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιφύλακας του φυλακίου στη Στρογγύλη. Ο υπουργός Άμυνας φωτογραφήθηκε μαζί της και με την στρατιωτική ηγεσία κάτω από την τεράστια ελληνική σημαία που κυματίζει στο νησί της Δωδεκανήσου, το ακροτελεύτιο όριο της ελληνικής επικράτειας στα ανατολικά.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ