Εβδομάδα κυπριακών κρασιών [στις υπεραγορές Ιωαννίδης]

Article featured image
Article featured image

Κάποτε ο Ριχάρδος, ο Λεοντόκαρδος είχε πει πως «πρέπει να επιστρέψω στην Κύπρο μόνο και μόνο για να γευτώ ξανά το κρασί της».

 

Αιώνες μετά, οι Κύπριοι, πιστοί στην οινική παράδοση 5.500 χρόνων, παράγουν περισσότερο κρασί κατ’ άτομο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. 

Οι υπεραγορές Ιωαννίδης, με καταστήματα στους Αγίους Ομολογητές και  Ανθούπολη, θέλοντας να δείξουν την εκτίμησή και το σεβασμό στον Κύπριο οινοποιείο και στην ντόπια οινοποιεία, αφιερώνουν την εβδομάδα από Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου στο κυπριακό κρασί. 

 



Κάτω από την ομπρέλα των ημερών που φέρουν των τίτλο «Κυπρίων Οίνος», έξι οινοποιεία θα συστήσουν στο κοινό μερικές από τις καλύτερες ντόπιες ετικέτες, συνοδεία τυριών, αλλαντικών, φρούτων και ξηρών καρπών, καθημερινά 17:00 – 19:00 στην υπεραγορά Ιωαννίδης της Ανθούπολης, ενώ τα για το Σαββατοκύριακο το ραντεβού ορίζεται 11:00 – 13:00.

Η πρεμιέρα έγινε την Πέμπτη με το οινοποιείο Βασιλικό, ενώ την Παρασκευή το Καμαντέρενα της ΣΟΔΑΠ θα έχει την τιμητική του. Το Σάββατο είναι η μέρα του οινοποιείου Πετράλωνα.

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία αξιοπρόσεκτη προσπάθεια από τους Κύπριους οινοπαραγωγούς, της οποίας τα αποτελέσματα είναι εμφανή» λέει ο γενικός διευθυντής των υπεραγορών Ιωαννίδης, κ. Στέλιος Ιωαννίδης. «Θεωρούμε σημαντικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον να αναδείξουμε τα κυπριακά κρασιά. Άλλωστε ως υπεραγορές στηρίζουμε τα κυπριακά προϊόντα και τους κύπριους παραγωγούς» προσθέτει ο κ. Ιωαννίδης.

Μέσα από ενημερωτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την εβδομάδα «Κυπρίων Οίνος» το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε κρασιού και ποικιλίας και τους ιδανικούς γευστικούς συνδυασμούς για κάθε είδος κρασιού, αλλά και να έχει πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες για τα οινοποιεία Βασιλικό, Καμαντέρενα (ΣΟΔΑΠ), Πετράλωνα, Άης Αμπέλης, Χρυσορογιάτισσας και Μακκάς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ