Η Sony, οι hackers και ο… James Franco

Article featured image
Article featured image

Πριν από μια βδομάδα η Sony είχε κτυπηθεί από ομάδα χάκερ και συγκεκριμένα τους λεγόμενους «φύλακες της ειρήνης» ή GOP. Λίγες μέρες αργότερα, μέλος της εν λόγω ομάδας, έστειλε μέιλ σε δημοσιογράφους για να λάβει την ευθύνη και να ενημερώσει πως πρόκειται για εσκεμμένη διαρροή ταινιών.

Η ομάδα φαίνεται να έκλεψε αντίγραφα από τουλάχιστον πέντε ταινίες της Sony Pictures, την ταινία «Fury» [που έκανε πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου] και τις ακυκλοφόρητες «Annie», «Mr. Turner», «Still Alice» και «Write Love on Her Arms».

Εν τω μεταξύ η ιστοσελίδα Re/Code αναφέρει πως τόσο η εταιρία Sony, όσο και οι σύμβουλοι ασφάλειας της εταιρείας, εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται η Βόρειος Κορέα πίσω απ’ την επίθεση, ενώ ο εκπρόσωπος της Sony Pictures αρκέστηκε μόνο να δηλώσει πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» χωρίς να επεκταθεί.

Εδώ να αναφέρουμε πως το hack πραγματοποιήθηκε ένα μήνα πριν απ’ την κυκλοφορία της ταινίας «Interview», στην οποία πρωταγωνιστεί ο James Franco και η οποία παρουσιάζει την ιστορία δύο αμερικανών δημοσιογράφων που συνεργάζονται με την CIA για τη δολοφονία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Σχετικά με την εν λόγω –ακυκλοφόρητη- ταινία, τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ είχε στείλει επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταδίκαζε την ταινία ως «απροκάλυπτη υποστήριξη της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου». Τον ίδιο μήνα, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA είχε μεταδώσει δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος απειλούσε τις ΗΠΑ με «ανελέητα αντίποινα».

Εν τω μεταξύ, το δικτύου της Sony εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό εκτός λειτουργίας.  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ