Κατεχόμενα: τον δικάζουν για την άρνησή του να πάει στρατό

Article featured image
Article featured image

Την απόφασή του για τον αντιρρησία συνείδησης Χαλούκ Σελάμ Τουφανλί αναμένεται να δώσει λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα στις 4 Δεκεμβρίου. 



Ο Χαλούκ κατηγορείται πως αρνήθηκε να λάβει μέρος σε στρατιωτική άσκηση του κατοχικού στρατού το 2011.  

Κατά την προσαγωγή του στις 4 Δεκεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης θα πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο ενώ η ομάδα στήριξης για τους αντιρρησίες συνειδήσεως απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα όπως προβεί σε διαβήματα προς την Τουρκία και το ψευδοκράτος για να αναθεωρήσουν τη στάση τους στο θέμα.  

Οργανώσεις και κόμματα στα κατεχόμενα τάσσονται υπέρ του δικαιώματος άρνησης συμμετοχής σε στρατιωτικές ασκήσεις και υπέρ του δικαιώματος άρνησης για υπηρεσία της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο. 

Εξάλλου, η λεγόμενη βουλή σε χθεσινή της συνεδρία ψήφισε τον «νόμο» περί στρατιωτικής θητείας σύμφωνα με τον οποίο όσοι είναι απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων στα κατεχόμενα θα υπηρετούν 12 μήνες αντί για 15 στον κατοχικό στρατό ενώ θα δοθεί «συγχώρεση» σε όσους κατηγορήθηκαν ως αντιρρησίες συνειδήσεως μέχρι και τον Ιανουάριο του 2009. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ