Και οι 56 ήταν άθλιοι…

Article featured image
Article featured image

Είναι αδιανόητο 56 βουλευτές να διασύρουν, εξ ονόματος του πατριωτισμού, την Κυπριακή Δημοκρατία στην οδό της καταστροφής! Τείνω τελικά να συμφωνήσω με τους πολιτικούς συντάκτες των εφημερίδων, στο ότι η Βουλή των Κυπρίων δεν είναι τίποτα άλλον από ένα καφενείο κομματικών συμφερόντων, όπως δηλαδή ο “Σύλλογος” της γειτονιάς. “Γιατί ήταν θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει”… γιατί είναι θέλημα των κομμάτων να απορρίπτουμε νομοσχέδια και αποφάσεις με βροντερά -τάχα πατριωτικά- “ΟΧ” έτσι ώστε να μην χαθούν ψηφοφόροι…

Στην Κύπρο είναι λέοντες… γουστάρω να βλέπω τον κάθε Γιαννάκη της Βουλής να στέκεται μπροστά στα μικρόφωνα και να κατακεραυνώνει Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Τρωϊκανούς και όμως όταν βρεθούν μπροστά τους, στέκουν προσοχή σαν δουλάκια με απόλυτο σεβασμό προς τους αφέντες τους. Κάπως έτσι δεν πέρασε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, με αποτέλεσμα να μπούμε σε νέες περιπέτειες. Απορώ πως οι “άρχοντες” του καφενείου της Βουλής δεν σκέφτηκαν την επόμενη μέρα, απορώ πως δεν σκέφτηκαν τις συνέπειες των πράξεων τους και κυρίως το ευρύτερο καλό.

Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο όπου ο Κύπριος πολίτης δεν εμπιστεύεται καθόλου αυτόν τον οποίο ο ίδιος εξέλεξε με την ψήφο του. Για άλλη μια φορά φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού χάρη στην πολιτική ανωριμότητα των 56. Καλώς ή κακώς το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς αντανακλά την πραγματικότητα της κυπριακής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα: πολιτική, κράτος, κόμματα, ποδόσφαιρο και πίσω από όλα η γνωστή-άγνωστη μαφία.

Που καταλήγω; Οι χειρισμοί των βουλευτών τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή από το EuroGroup και μετά, ήταν τουλάχιστον άθλιοι. Ακόμα και κάτω από τις δύσκολες πολιτικοοικονομικές συνθήκες δεν φάνηκαν αντάξιοι της καρέκλας τους, φάνηκαν απλά άξιοι στο κόμμα τους… είναι άδικό για τον Κύπριο μη κομματικό πολίτη να παίζει σε ένα παιχνίδι σικέ, στημένο από το πολιτικό σύστημα.

Υ.Γ. Εγκαινιάζω αυτή την στήλη γιατί δυστυχώς Δρομολαξιές υπάρχουν πολλές. Είναι καιρός να σηκώσει ο καθένας τον οβολό του και να τον πετάξει με δύναμη στο σύστημα -κατεστημένο που έκτισαν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς! “Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον” είπε ο Αριστοτέλης… ακόμη και αυτό το παρεξηγήσαμε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ