Ο άνθρωπος που ακούει το WiFi

Article featured image
Article featured image

O Άγγλος συγγραφέας Frank Swain ισχυρίζεται πως μπορεί και ακούει τα αόρατα «κύματα» του WiFi. Μην πάει το μυαλό σας όμως σε κάποιο μυστηριώδες, ραδιενεργό ατύχημα το οποίο τον μετέτρεψε σε άνθρωπο με βιονική ακοή. Όχι.



Ο Frank τροποποίησε «απλώς» τη λειτουργία ενός κοινού ακουστικού βαρηκοΐας έτσι ώστε να ακούει τον ήχο που παράγουν οι συχνότητες του ασύρματου internet.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ευφυής άντρας ακούει το WiFi όταν περνάει από ένα hotspot και γενικά απ' όπου υπάρχει ασύρματο δίκτυο.

Διανύοντας τα 32, ο Swain έχει πρόβλημα ακοής από τότε που ήταν 20, ωστόσο αυτό δεν τον αποθάρρυνε από το να διοχετεύσει την δημιουργικότητά του σε ένα  πρότζεκτ που ονόμασε «Phantom Terrains» και ανέπτυξε με την βοήθεια του καλλιτέχνη και ηχολήπτη Daniel Jones.

Το εν λόγω πόνημα έχει στόχο να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου ως προς τα εξαρτήματα ακοής, τα οποία μπορούν να προσφέρουν μια νέα διάσταση ακοής στον χρήστη, πέρα από τα φυσιολογικά πλαίσια.

Με μια δόση εγωπάθειας, ο Φράνκ θεωρεί ότι η συσκευή του μπορεί να γίνει πιο επιτυχημένη από το Google Glass βασίζοντας το σκεπτικό του σε δύο επιχειρήματα: πρώτον, ότι τα ακουστικά του είναι πολύ πιο διακριτικά από την συσκευή της Google. Δεύτερον και κυριότερο, η ακοή, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια πολύ πιο ευρεία αίσθηση σε σχέση με τον όραση:

«Με την όραση μπορείς να επικεντρωθείς σε ένα πράγμα κάθε φορά, ενώ στην ακοή μπορείς να ακούς 50 διαφορετικές συνομιλίες στον ίδιο χώρο και να εστιάσεις σε αυτή που σε ενδιαφέρει».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ