C[See]Y[Why]

Article featured image
Article featured image

Κυκλοφόρησε το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «C[See]Y[Why]» το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Ανδρέας Γιόρτσιος.

*Ακολουθεί βίντεο από την συνέντευξη που ο Ανδρέας Γιόρτσιος παρέθεσε στην Γωγώ Αλεξανδρινού στην τηλεόραση του Σίγμα.

Η παρουσίαση της έκδοσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, υπό την υψηλή προστασία της κ. Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια 96σέλιδη έκδοση που φιλοξενεί εικόνες από διάφορες τοποθεσίες της Κύπρου, όπως αυτές αναρτήθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του Ανδρέα Γιόρτσιου στο κοινωνικό δίκτυο Instagram. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η έκδοση κυκλοφόρησε με σκοπό να στηρίξει τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων [ΠΑΣΥΚΑΦ]. 

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Στην ομιλία του, ο κ. Χριστοδουλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «ένα λεύκωμα που αποτυπώνει αυτά που  χορταίνουν το μάτι του, σε μια γη που… », ο Ανδρέας Γιόρτσιος, « …έκανε δική του. Μακριά από τα τετριμμένα του μαζικού τουρισμού, οι φωτογραφίες του Ανδρέα δεν πωλούν την Κύπρο, αλλά αναπολούν τις χάρες της με ρεαλισμό και γούστο». Ακολούθησε η ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ Άννας Αχιλλεούδη η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Σε κάθε σελίδα του CY, του φωτογραφικού λευκώματος του Ανδρέα, μας δίνεται η ευκαιρία να χαρούμε μοναδικές, μαγευτικές στιγμές από την Κυπριακή φύση που ίσως αρκετοί από εμάς δεν είχαμε προσέξει» τονίζοντας επίσης πως μέσα απ’ την πρωτοβουλία του δημιουργού της έκδοσης δίδεται σ’ όλους μας η ευκαιρία να ενημερωθούμε για το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ και επιπλέον να συμμετέχουμε. Την έκδοση προλόγισε η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Βασίλης Παπαϊωάννου. Στην ομιλία του που ανέγνωσε εκ μέρους του η κ. Μαρίλη Φωτήλα, ο κ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στα λόγια του Γιώργου Σεφέρη -«Η Κύπρος είναι ένας τόπος όπου το θαύμα λειτουργεί ακόμη»- παραθέτει την άποψη πως η εν λόγω φωτογραφική δουλειά είναι και «η κατάθεση ψυχής του φωτογράφου μας, η μαρτυρία της γυμνής αλήθειας εικόνων, κομμάτι ζωντανό της ζωής μας». 

έκδοση διατίθεται στην τιμή των €20,00, σε όλα τα επαρχιακά γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ, στο PILATES bodyharmony studio, στην a bookworm publication και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ