Η σπείρα των Pink Panthers [και από πού πήραν το όνομά τους]

Article featured image
Article featured image

Παρόλο που το όνομά τους παραπέμπει στον ροζ ήρωα των παιδικών μας χρόνων, η δράση τους δεν φαίνεται να είναι καθόλου διασκεδαστική για την Interpol.

*Στη φωτογραφία οι αστυνομικοί συνοδεύουν τον Vladimir Lekic στο δικαστήριο, ένα απ’ τα μέλη της συμμορίας των Pink Panthers.

Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο ληστών, με τις πληροφορίες να μαρτυρούν πως πρόκειται για Σέρβους εθνικιστές.

Η εν λόγω σπείρα φαίνεται να αρέσκεται στις… glamorous ληστείες και όπως χαρακτήρισε γνωστός εγκληματολόγος στην "The Telegraph" το 2009, οι κλοπές τους θεωρούνται "artistry".

Στον στόχο έχουν πολλές χώρες και ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, όπου και διαπράχθηκε μία απ’ τις πιο επιτυχημένες τους ληστείες. Το σενάριο της ταινίας "Smash & Grab", του 2013, είναι μάλιστα βασισμένο στις ληστείες τους.

 



Η Interpol εκτιμά πως η εν λόγω σπείρα είναι πίσω από ληστείες που κοστολουγούνται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπολογίζει πως η σπείρα αφορά σε τουλάχιστον εξήντα κλέφτες, με τους μισούς απ’ αυτούς να προέρχονται απ' το Montenegro.

Η ονομασία Pink Panthers τους δόθηκε το 1993, μετά την κλοπή ενός διαμαντιού αξίας 500 χιλιάδων στερλινών από  κατάστημα στο Mayfair του κεντρικού Λονδίνου. Στην εν λόγω ληστεία μάλιστα, είχαν κρύψει το διαμάντι σε δοχείο... κρέμας προσώπου, όπως ακριβώς και στην ταινία "The Return of the Pink Panther".

 



Η εν λόγω σπείρα υπολογίζεται πως βρίσκεται πίσω και απ’ την πρόσφατη ληστεία που διεπράχθη πρόσφατα στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ