Τα 10+1 highlights των φετινών (10ων) Time Out Eating Awards

Article featured image
Article featured image

Περάσαμε όμορφα, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, φάγαμε καλά από χέρια σίγουρα και βραβευμένα, αλλά κυρίως χειροκροτήσαμε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους που, μέσω των εστιατορίων τους, ομορφαίνουν γευστικά τις μέρες και τις νύχτες μας.

 

1. Λίγο το ‘χεις να τρως δείπνο από τα χέρια ενός σπουδαίου σεφ που έχει στην «αρμαρόλα» του 22 Χρυσούς Σκούφους και ένα Michelin Star; Λευτέρης Λαζάρου είναι αυτός. Μάθε μόνο ότι το μενού ήταν αφιερωμένο στο ψάρι και πως το επιδόρπιο ήταν παρφέ μασκαρπόνε σε τραγανό μπισκότο λεμονιού συνοδευόμενο από βελούδινη κρέμα passion fruit! Ντάξει...





2. Πριν και μετά από το δείπνο, η αρχισυντάκτρια του Time Out, Σύλια Ιωαννίδου, και ο stand-up comedian Λούης Πατσαλίδης, με έναν θεατρικό και με μπόλικο χιούμορ τρόπο «έφεραν» το σπίτι και την τραπεζαρίας τους στη σκηνή του Royal Hall, γιορτάζοντας μαζί με τους 400 προσκεκλημένους των Awards, τα 10χρονα… της σχέσης τους και φυσικά, τα 10χρονα του θεσμού.





3. Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Ανδρέα Μαυρομμάτη ως «Chef της Χρονιάς», τόσο για τη συνολική του προσφορά στην κυπριακή και ελληνική κουζίνα, όσο και για την -εδώ και χρόνια- προβολή του νησιού στο εξωτερικό, αφού ως γνωστό δραστηριοποιείται με βάση το Παρίσι.





4. Για δες συγκυρία… Τον Chef της Χρονιάς βράβευσαν από κοινού οι σεφ Ηλίας Μαμαλάκης και Λευτέρης Λαζάρου, οι οποίοι το 2011 παρουσίασαν μαζί τα Time Out Eating Awards, ο μεν πρώτος για 5η χρονιά και ο δε δεύτερος για 1η, σε μια βραδιά όπου το μενού τότε επιμελήθηκε ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης.





5. Ανάμεσα στους σημαντικούς σεφ της εκδήλωσης ήταν και ο σπουδαίος Κύπριος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας ο οποίος είχε ρόλο απονεμητή, βραβεύοντας το καλύτερο «Κυπριακό Προϊόν.





6. Μια από τις βραβεύσεις που ανέκαθεν απολαμβάναμε πολύ, για ευνόητους λόγους, ήταν αυτή που τιμά τα αυθεντικά και ποιοτικά κυπριακά προϊόντα. Φετινό «Κυπριακό Προϊόν» αναδείχθηκε η εξαιρετική και απίστευτα value for money Κουμανταρία KEO St. John.





7. Από τα highlights δεν θα μπορούσε με τίποτα να απουσιάσει το γεγονός πως, ο συνολικός αριθμός των αναγνωστών του Time Out που μπήκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της φετινής διαδικασίας ψηφοφορίας, ήταν 46.585. Απίστευτα μεγάλο νούμερο. Ενημερωτικά, τις περισσότερες ψήφους έλαβε το Wagamama, εξ ου και βραβεύθηκε ως «Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών του Time Out».





8. Βαρύνουσα σημασία έχει φυσικά και το βραβείο «Καλύτερη Νέα Άφιξη», αφού στην ουσία πρόκειται για όλους τους νέους παίκτες που στο πείσμα των καιρών τολμούν να ανανεώσουν το σκηνικό με καλής ποιότητας φαγητό και όχι μόνο. Φετινός καλύτερος «πρωτάρης», το Γάστρα Μαγειρείο Ταβερνάκι, στη Λεμεσό.




 

Καλύτερη Νέα Άφιξη: Γάστρα Μαγειρίο Ταβερνάκι (Λεμεσός) #TOEAwards14

A photo posted by City Free Press (@cityfreepress) on








9. Σημαντικό και αρκετά ενδιαφέρον είναι πως κάθε χρόνο υπάρχουν ανατροπές και νέες εισόδοι στις βραβεύσεις -δες ΕΔΩ τις βραβεύσεις των 9 προηγούμενων διοργανώσεων και θα καταλάβεις. Αυτό ίσχυσε και φέτος. Νέα μαγαζιά σήκωσαν και πάλι το «βαρύτιμο χρυσό πιρούνι».





10. Υπάρχει όμως και μια σταθερότατη αξία: 6ο συνεχόμενο βραβείο για το Vivaldi του Four Seasons στην κατηγορία «Καλύτερο Εστιατόριο Ξενοδοχείου». Τι να πει κανείς… Κρίμα που τα Michelin Stars δεν τιμάνε και το νησί μας.








11. Πολλή η συγκίνηση που ένοιωσε και δε δίστασε να τη μοιραστεί μαζί μας ο ιδιοκτήτης του λευκωσιάτικου Σούξου Μούξου Μανταλάκια, αφού επιτέλους, όχι μόνο έφτασε στη βρύση αλλά κατάφερε να πιει και νερό στην κατηγορία «Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα».








Δες ΕΔΩ την πλήρη λίστα με όλα τα φετινά βραβευθέντα εστιατόρια.

 

Κεντρική φωτογραφία: The Market Company ως Καλύτερο Bar-Cafe-Restaurant


πηγή: Time Out Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ