Δημιουργική παραδοσιακή κουζίνα στο Café Mercedes [από ένα Master Chef]

Article featured image
Article featured image

Στο Café Mercedes, στην παλιά Λευκωσία, συνηθίσαμε να πηγαίνουμε αργά για ποτάκι. Τι θα λέγατε αν σας προτείναμε να πάτε λιγάκι πιο νωρίς για να δοκιμάσετε το ολότελα νέο μενού που προτείνει το μαγαζί, δια χειρός μάλιστα του γνωστού από τη συμμετοχή του στο «Master Chef 2», Έλληνα σεφ, Άγγελου Μπακόπουλου;

 

Πήγαμε, δοκιμάσαμε, ενθουσιαστήκαμε και δεν μπορούμε παρά να σας το προτείνουμε.

Συγκεκριμένα, αφού απολαύσαμε τα εξαιρετικά σε γεύση αλλά και σε παρουσίαση πιάτα του, όλα φτιαγμένα με πρώτες ύλες άριστης ποιότητας, ζητήσαμε από τον Άγγελο να βάλει μια ταμπέλα στην κουζίνα του.

«Δημιουργική παραδοσιακή». Αυτό μας είπε και δεν μας άφησε κανένα περιθώριο ούτε να διαφωνήσουμε ούτε να κάνουμε συμπληρωματικές ερωτήσεις. Ο λόγος απλός. Οι εξαιρετικές ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις ήταν ακόμα στον ουρανίσκο μας και η δημιουργική παρουσίαση ήταν ακόμα στο μυαλό μας!

Μετά από μια ενδελεχή αναζήτηση των καλύτερων και ποιοτικότερων πρώτων υλών στην αγορά, ο νέος σεφ προχώρησε στη δημιουργία του ανανεωμένου καταλόγου του Café Mercedes.

 



Μεταξύ άλλων θα δοκιμάσεις χταπόδι sou vide με κρέμα φάβας και ελιές τσακιστές, το οποίο ψήνεται σε κενό αέρος, παραδοσιακή σπανακόπιτα με ζελέ φρέσκου τυριού με σπανάκι σοτέ σε συνδυασμό με φρέσκια μυρώνια, χοιρινό φιλέτο με κρέμα από κυδώνι, σάλτσα κάπαρι με ψητές πατάτες και άλλα πολλά.

 



Τα  burgers ποτέ πια δεν θα είναι όπως τα ήξερες

 




Το ίδιο και η σπανακόπιτα, η οποία έχει αποδομηθεί...

 




 

Mai Tai cocktail @ Cafe Mercedes #cocktail #nicosia #cityfreepress #oldnicosia #timeoutcyprus #instacitycy

A photo posted by City Free Press (@cityfreepress) on




Και μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πολύ hot κοκτέιλ Mai Tai



Αν εκτιμάς λοιπόν το ποιοτικό φαγητό, τα καλά υλικά και το κομμάτι που αφορά στην παρουσίαση των πιάτων, κι αν θέλεις να φας κάτι πέρα από ένα συνηθισμένο burger ή κάτι αντίστοιχα «εύκολο», τότε ναι, θα λατρέψεις το νέο μενού του Café Mercedes.

Πληροφορίες και κρατήσεις 22270777 & 99555156.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ