Ο διάσημος γκραφιτάς που φέρνει τον σουρεαλισμό στις πόλεις του κόσμου

Article featured image
Article featured image

Από τη Μόσχα έως το Λονδίνο και από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Μιλάνο, ο Pejac απλώνει τον καμβά του στο δρόμο. Μόνο που οι δικές του ζωγραφικές απεικονίσεις ξεφεύγουν από το δεσμευτικό πλαίσιο ενός πίνακα και γίνονται ενεργό κομμάτι της πόλης.

 

Ο street artist Pejac δεν είναι ένας απλός γκραφιτάς, αλλά ένας άνθρωπος που διηγείται τα δρώμενα των πόλεων με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Πέραν της καλλιτεχνικής αποτύπωσης, τους ρυθμούς των σχεδίων τους, αλλά και τις χρωματικές επινοήσεις του, αυτό που έχει καταξιώσει τον Pejac σε όλη την Ευρώπη είναι η οπτική αποδέσμευση που προσφέρουν τα έργα του.

Πρόκειται για ψευδαισθήσεις που μετατρέπουν τους δρόμους σε σουρεαλιστικά σκηνικά, αλλάζοντας έτσι άρδην τη γκρίζα αισθητική του αστικού τοπίου.

Σε αντίθεση με άλλους διάσημους καλλιτέχνες του δρόμου, όπως ο Banksy, η οπτική του Pejac δεν είναι άμεσα πολιτική (αν και δεν λείπουν οι νύξεις), ενώ φλερτάρει με τον μινιμαλισμό και τον υπερρεαλισμό, ενώ στιλιστικά επιλέγει αόριστες μορφές (σκιές και περιγράμματα μορφών) να συνδιαλέγονται με το βασικό του θέμα.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ