Χάθηκε ρακούν, βρέθηκε ρακούν [στη Λευκωσία]

Article featured image
Article featured image

Μετά το αφρικανικό σερβάλ που αναστάτωσε τη Λεμεσό τον περασμένο Μάρτη, σειρά πήρε χθες η Λευκωσία, όπου ένα ρακούν έλειψε για ένα εικοσιτετράωρο από το σπίτι του, σηκώνοντας στο πόδι τους κατοίκους της Ανθούπολης.



Η σχετική ανακοίνωση με το «ρακούν που χάθηκε και αν το δείτε παρακαλώ επικοινωνήστε» δεν ήταν δυνατό να μας αφήσει αδιάφορους και είπαμε να το ψάξουμε λιγάκι το θέμα.

Το «φευγάτο» ρακούν βρέθηκε τα χαράματα σήμερα σε γειτονικό σπίτι, μας ενημέρωσε πριν από λίγο ανακουφισμένη η ιδιοκτήτρια του, η οποία από χθες έχει «χτενίσει» όλη την περιοχή.

Πώς όμως το συμπαθητικό αυτό ζωάκι βρέθηκε στην Κύπρο και ποια τα χαρακτηριστικά του ως κατοικίδιο;

Σύμφωνα με την κοπέλα στην οποία ανήκει, το ρακούν της Ανθούπολης μας έχει έρθει από την Αμέρικα και είναι πολύ ήσυχο και φιλικό με τα άτομα τα οποία γνωρίζει.

Επιθετικό μπορεί να γίνει, όπως κάθε ζώο άλλωστε, μόνο αν νιώσει απειλή ή φόβο και αν και «όταν ήταν μικρό το είχαμε ελεύθερο εντός του σπιτιού, τώρα που μεγάλωσε το έχουμε σε ειδικά σχεδιασμένο κλουβί στην αυλή».

Το ρακούν, προσθέτει στη City Free Press η «Μ», είναι ένα πολύ καθαρό ζώο και έχει τη συνήθεια να πλένει από μόνο του την τροφή του πριν τη φάει.

«Τρώει τα πάντα, από όσπρια, κρέας και ψωμάκι με μαρμελάδα μέχρι φρούτα, λαχανικά και γατοτροφή. Το ψημένο φαγητό δεν το πλένει αλλά όλες τις υπόλοιπες τροφές τις πλένει στο νερό, το οποίο γενικότερα υπεραγαπά».

Σχετικά με το νομικό στάτους του να έχεις ρακούν στην Κύπρο, η «Μ» δηλώνει πως έχει επικοινωνήσει με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την έχουν διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία να που να υποχρεώνει εγγραφή.

«Είναι ένα πανέξυπνο και παιχνιδιάρικο ζώο που μπορεί να συνδεθεί πολύ στενά με τον άνθρωπο. Όση ώρα είμαστε σπίτι είναι μαζί μας και μας κάνει παρέα, λατρεύει τα χάδια και ξέρει να μας δείξει ξεκάθαρα τι θέλει».

Ήχους ιδιαίτερους δεν βγάζει «μόνο κάτι σαν μουρμουρητό όταν θέλει να δείξει τη δυσαρέσκειά του με κάτι».

Καμιά φορά, οι ιδιοκτήτες του το βγάζουν για καφέ μαζί τους, ενώ ενίοτε το παίρνουν και σε κανένα πάρκο, αφού «του αρέσει πολύ να σκαρφαλώνει πάνω σε δέντρα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ