Norman Atlantic: Δεν βρίσκουν τους νεκρούς και τους αγνοούμενους

Article featured image
Article featured image

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το πλοίο Norman Atlantic το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στα ανοιχτά της Αδριατικής και έχει ήδη παρασύρει στο θάνατο 10 επιβαίνοντες, ανάμεσα σε αυτούς και δύο Ελληνες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

 

Την ίδια στιγμή πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί μέχρι και αυτήν την ώρα τουλάχιστον στη δημοσιότητα.

Μάλιστα στο απίστευτο αλαλούμ που σημειώνεται την πλευρά της Ιταλίας ήρθε και ακόμα μία συγκλονιστική αποκάλυψη καθώς το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το πρώτο θύμα που είχε ανακοινωθεί ότι είναι ο 67χρονος Γιώργος Δούλης, τελικά είναι αυτό που αναφερόταν, καθώς ο γιος του φερόμενου ως νεκρού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σε κανένα από τα πτώματα τον πατέρα του.

Τι υποστηρίζει η πλευρά των Ιταλών

«Από το Νorman Atlantic διασώθηκαν 427 άνθρωποι» λένε οι υπουργοί Αμυνας Ρομπέρτα Πινότι και Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι της Ιταλίας. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που αναφέρεται με βεβαιότητα. Από εκεί και πέρα το χάος. Μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι το πλοίο που ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό την Ανκόνα είχε 478 επιβαίνοντες (422 επιβάτες και 56 μέλη πληρώματος κατά τις αρχικές πληροφορίες), ωστόσο, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας ο αριθμός δεν ήταν ακριβής, αφού τελικά ήταν κατά τρεις μικρότερος, δηλαδή 475.

Οσον αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων επικρατεί απόλυτη σύγχυση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Μαουρίτσιο Λούπι: «Στο Νorman Atlantic διασώθηκαν 427 άτομα (συμπεριλαμβανομένων 56 μελών πληρώματος, οι νεκροί είναι οκτώ [σ.σ. η δήλωση έγινε πριν εντοπιστούν οι δυο νέοι σοροί επιβαινόντων]. Ετσι μιλάμε για ένα σύνολο 435 ατόμων», είπε προσθέτοντας πως στη λίστα επιβίβασης υπήρχαν 478 άτομα, ωστόσο τα ονόματα ανθρώπων που σώθηκαν δεν υπάρχουν σε αυτή και έτσι το λιμάνι φόρτωσης θα πρέπει τώρα να διασταυρώσει τους καταλόγους.

Στο μεταξύ η Ιταλία ενημέρωσε ότι ανάμεσα στα δέκα θύματα υπάρχει και δεύτερος Έλληνας, χωρίς να μπορούν ακόμη να γνωστοποιήσουν το όνομα, καθώς υπάρχει σύγχυση τόσο με τη λίστα επιβατών, όσο και με τους αγνοούμενος. Οι σοροί των άλλων 9 νεκρών δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη.

Το απίστευτο αλαλούμ με τη διασταύρωση στη λίστα επιβατών-διασωθέντων

Την ίδια στιγμή πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί μέχρι και αυτήν την ώρα τουλάχιστον στη δημοσιότητα.

Δεν έχει τέλος η σύγχυση που έχει προκληθεί με τον αριθμό των επιβατών, καθώς η ελληνική πλευρά ανεβάζει τον αριθμό των επιβαινόντων στους 479, αφού μέσα στο Norman Atlantic ταξίδευε και η σύζυγος του λοστρόμου που δεν υπήρχε στη λίστα με τα 56 ονόματα του πληρώματος, αλλά ούτε και σε αυτή των επιβατών. Την ίδια ώρα μετά από ανακοίνωση της εταιρείας προκύπτει πως οι εγγεγραμμένοι στη λίστα επιβάτες του μοιραίου Norman Atlantic ήταν 475 άτομα αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως στο πλοίο επιβαίνουν 478 άτομα, εκ των οποίων τα 56 είναι μέλη του πληρώματος.

Υπό έρευνα ο καπετάνιος και ο Ιταλός ιδιοκτήτης του πλοίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο πλοίαρχος Αρτζίλιο Τζιακομάτζι και ο ο ιδιοκτήτης του πλοίου Κάρλο Βιζεντίνι ερευνώνται για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας που προκλήθηκε από ναυάγιο και της πολλαπλής ανθρωποκτονίας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ