Ματωμένη Πρωτοχρονιά με τουλάχιστον 36 νεκρούς στη Σαγκάη [λόγω «βροχής» χαρτονομισμάτων]

Article featured image
Article featured image

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε στην πλατεία Τσεν Γι της Σαγκάης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τον ερχομό του νέου έτους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το περιστατικό ενδέχεται να προκλήθηκε όταν οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να μαζέψουν χαρτονομίσματα, που αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικα, τα οποία έπεφταν από ένα κτίριο.

 

Η τοπική κυβέρνηση της Σαγκάης ανακοίνωσε ότι πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στην πλατεία αυτή που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Μπουντ, στις όχθες του ποταμού Χουανγκπού, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καθοριστεί επισήμως τα αίτια που οδήγησαν στον συνωστισμό, αλλά τα κρατικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η τραγωδία οφείλεται εν μέρει στον πανικό που προκλήθηκε όταν οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να μαζέψουν τα ψεύτικα χαρτονομίσματα που έπεφταν από ένα γειτονικό μπαρ.

Ένας άνδρας που μετέφερε έναν από τους 47 τραυματίες στο νοσοκομείο δήλωσε ότι ψεύτικα χαρτονομίσματα άρχισαν να πέφτουν από το μπαρ αυτό που βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά. Οι άνθρωποι έτρεξαν να τα μαζέψουν, γεγονός που προκάλεσε τον συνωστισμό.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πολλά από τα θύματα είναι φοιτητές, ενώ 28 από τους νεκρούς είναι γυναίκες.

Παράλληλα ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε ότι υπήρξε πρόβλημα και σε άλλο μέρος της πλατείας, μακριά από το σημείο όπου έπεφταν τα χαρτονομίσματα, όταν πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να ανέβουν σε μια πλατφόρμα που βλέπει στον ποταμό.

Το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν αφού έπεσαν στα σκαλοπάτια που οδηγούν στην πλατφόρμα αυτή.


[Πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ