Ο Βίτορ Περέιρα είναι σκληρός και ξέρει από πίεση

Article featured image
Article featured image

Η εποχή Μίτσελ στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με τον Ισπανό να φεύγει πετυχημένος και με το κεφάλι ψηλά έστω και αν φέτος στην Super League ο ΠΑΟΚ έχει βάλει δύσκολα στους Πειραιώτες.



Ο διάδοχος του λέγεται Βίτορ Περέιρα και έρχεται για να πάρει τίτλους. Όπως έκανε και με την Πόρτο και έτσι «ανέβασε» το όνομα του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Είναι νέος (46 ετών), φιλόδοξος για επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων και του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο (λάτρης του 4-3-3). Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «περπατά» πάνω στην φιλοσοφία του Μίτσελ αφού θα ήταν «έγκλημα» να αλλάξουν τα πάντα σε μια μέρα.

Είναι σκληρός με τους παίκτες του γιατί ζητά το 100%, ενώ δεν διστάζει να τα βάλει και με ονόματα όταν δεν κάνουν αυτά που ζητά. Το έκανε άλλωστε μέχρι και με τον Χάμες Ροντρίγκεζ στην Πόρτο, τον Κολομβιανό σταρ που ανέδειξε ο ίδιος και τώρα παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Από πίεση στον Ολυμπιακό θα νιώσει μεγάλη, αλλά το βιογραφικό του έχει δείξει ότι το έχει ζήσει.

Βρέθηκε ξαφνικά στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Πόρτο όταν ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έφυγε για να αναλάβει την Τσέλσι. Στη δεύτερή του σεζόν στον πάγκο της Πόρτο είχε κληθεί να χειριστεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση για την κατάκτηση του τίτλου. Η Πόρτο ήταν δεύτερη στην βαθμολογία, πίσω από την Μπενφίκα, η οποία ήταν εξαιρετική εκείνη τη σεζόν. Ο Βίτορ Περέιρα είχε μια ευκαιρία για να περάσει στην πρώτη θέση. Να νικήσει την Μπενφίκα στο μεταξύ τους ντέρμπι στην προτελευταία αγωνιστική. Το έκανε με 2-1 και τελικά πήρε το πρωτάθλημα.

Σε δύο χρόνια στην Πόρτο πήρε δύο τίτλους το 2012 και το 2013 και έπαιξε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2011 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας το 2013 έχασε στον τελικό από την Μπράγκα με 1-0. Στην Αλ Αχλί πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό του King Cup της Σαουδικής Αραβίας.

Στον Ολυμπιακό έρχεται να πάρει το νταμπ. Αυτό του ζήτησε ο Μαρινάκης, αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι ο Μίτσελ. Και να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στο Europa League. Οσο πιο ψηλά πάει.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ