«Απόψε η Πάφος γυρίζει σελίδα»

Article featured image
Article featured image

«Η Πάφος και οι Παφίτες σύντομα και πάλι θα είναι περήφανοι για τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Από αύριο ξεκινάμε δουλειά».

 

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ως νέος Δήμαρχος της Πάφου, ο Φαίδωνας Φαίδωνος.

Η πλειοψηφία του  53% των Παφιτών που ψήφισαν, έναντι του 47% που απείχαν για προφανείς λόγους, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Φαίδωνος, ο οποίος καλείται να γυρίσει όντως την αμαυρωμένη σελίδα για την πόλη, ενώ ένα άλλο μεγάλο στοίχημα είναι και οι 23 μήνες που απομένουν μέχρι την ημέρα που η Πάφος θα λάβει τα ηνία ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Τα ποσοστά

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαίδωνος έλαβε 4.609 ψήφους ή ποσοστό 49,08%. Ακολούθησαν οι Άριστος Βασιλειάδης με 2.583 ψήφους ή ποσοστό 27,51%, ο Δώρος Παφίτης με 1.095 ψήφους ή ποσοστό 11,69%, ο Ανδρέας Μασούρας με 207 ψήφους ή ποσοστό 2,20%, ο Ανδρέας Χρυσάνθου με 517 ψήφους ή ποσοστό 5,51%, ο Βάγγελιης Μαυρονικόλας με 144 ψήφους ή ποσοστό 1,53%, ο Χρύσανθος Χρυσάνθου 137 ψήφους ή ποσοστό 1,46% και η Σόφη Χαμπιαουρίδου 98 ψήφους ή ποσοστό 1,04%.





Ποιος είναι ο Φαίδωνας Φαίδωνος;

Ο κ. Φαίδωνος σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Σήμερα παρακολουθεί μαθήματα στη Νομική Σχολή, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάφου και μέλος του ΔΣ του ΣΑΠΑ, μέλος του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων και συμμετέχει ως μέλος σε δύο επιτροπές του Δ. Πάφου.

Από το 2006 έως σήμερα είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Από το 2002 έως το 2006 εργάστηκε ως Κοινοβουλευτικός συνεργάτης με το βουλευτή Κ. Κωνσταντίνου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ