Το Brasserie au bon Plaisir μετακομίζει

Article featured image
Article featured image

Είναι από τα εστιατόρια που αγαπήσαμε και ξεχωρίζουμε -χρόνια τώρα-, για τη ρομαντική ατμόσφαιρα και το υπέροχο φαγητό του. Η Gatienne, η ψυχή του μαγαζιού, θα σε μυήσει ευθύς στην αυθεντική γαλλική κουζίνα και με το μικρό μαυροπίνακά της θα φροντίσει να σε ενημερώσει για τα πιάτα ημέρας.

Η νέα του τοποθεσία, στο ανήφορο της πολυσύχναστης λεωφόρου Λάρνακος, μας ιντρίγκαρε να το επισκεφθούμε βράδυ Πέμπτης, γνωρίζοντας ότι είναι η μέρα που η Gatienne παραλαμβάνει φρέσκα μύδια και στρείδια, κατευθείαν από τη Γαλλία. Πριν καν καταλήξουμε στο κυρίως μας, κρατήσαμε δύο pots με τα πεντανόστιμα μύδια κι αφού μελετήσαμε την πλούσια λίστα κρασιών, καταλήξαμε σε ένα Chardonnay, που αποκλειστικά εισάγει το brasserie. Ο νέος χώρος είναι πιο άνετος, αλλά το ίδιο ατμοσφαιρικός, με το μπορντό να είναι το κυρίαρχο χρώμα και τα έργα τέχνης προς πώληση να πρωταγωνιστούν στους ψηλούς του τοίχους. Στο βάθος του μαγαζιού έχει στηθεί ένα πολύ συμπαθητικό, ξύλινο μπαρ, που συνεχίζει να ετοιμάζει φοβερό kir royale, το οποίο δεν παραλείπω να παραγγέλλω κάθε φορά που το επισκέπτομαι. Τα χαριτωμένα στρωμένα τραπέζια του, στήθηκαν στον κυρίως ενδοχώρο του, σε μια όμορφη συστοιχία, ενώ στα δύο άκρα της αίθουσας έχουν δημιουργηθεί πιο ρομαντικές γωνιές για πιο prive συνευρέσεις. Αφού περιεργαστήκαμε καλά το χώρο, η πείνα μου με υπενθύμισε να εστιάσω την προσοχή μου στην κάρτα και να παραγγείλω το κυρίως. Το μάτι μου πήγε κατευθείαν στα steaks κι επειδή η επιλογή που σου δίνει είναι ανάμεσα σε 7 διαφορετικά είδη, τότε… καταλαβαίνεις το δίλημμά μου!

Η παρέα κατέληξε σε φρέσκο τόνο και φιλέτο αλόγου, εγώ, όμως, διάλεξα το βοδινό στέικ που το διακοσμεί μια γενναιόδωρη μερίδα fois gras. Μμμμ! Οι french fries ήταν η δεδομένη επιλογή συνοδευτικού και για επιδόρπιο κατέληξα στο εκπληκτικό του προφιτερόλ. Με το χαμηλό φωτισμό του μαγαζιού και τη γαλλική μουσική να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα, απολαύσαμε ένα εξαίσιο δείπνο. Αν, εσύ, βέβαια είσαι παιδί της… μέρας, τότε κυνήγησε να πας Κυριακή που προσφέρει brunch.

 

(96755111) Λάρνακος 87, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία. Δ-Κ 11.00-24.00.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ