Όταν ο Βερύκιος έδειξε ποιος πραγματικά είναι. Η επίθεση στον Κορτώ

Article featured image
Article featured image


Σε ένα απίστευτο ομοφοβικό παραλήρημα κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ επιδόθηκε μέσα από την καθημερινή του εκπομπή ο γνωστός δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος σε αθηναϊκό ραδιόφωνο.


Ο κ. Βερύκιος επιτέθηκε με ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αυγούστου Κορτώ επειδή δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Αύγουστος Κορτώ με δημοσίευση του στο facebook δήλωσε πως δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με την υπενθύμιση πως παραμένει "αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του". Αυτή η φράση υπήρξε η αφορμή για ένα 15λεπτο ξέσπασμα ομοφοβίας, κατά το οποίο ο κ. Βερύκιος χαρακτήρισε τον κ. Κορτώ, μεταξύ άλλων "κυρά Αυγουστίνα".

Εντυπωσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος παραδέχεται ότι δεν ήξερε μέχρι σήμερα τον συγγραφέα, το έργο και τη ζωή του, αλλά παρόλα αυτά προέβη σε ρατσιστική κριτική εναντίον του στον "αέρα".

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος κράτησε αρχικά αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς. Και οι δύο πάντως έκαναν λόγο για "δικτατορία των γκέι" στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο Αύγουστος Κορτώ δεν έκρυψε ποτέ στο παρελθόν ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο συγγραφέας απάντησε πάντως πολύ ψύχραιμα, γράφοντας στο Facebook:

"Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον 'άντρα' του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής".

"Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever".

"Κι όμως ο κόσμος προχωρά, έστω κι αν το κάνει με βήματα συχνά τόσο μικρά που μοιάζει ακίνητος, κι αποτελματωμένος. Κι ευτυχώς, όσοι προσπαθούν να τον κρατήσουν καθηλωμένο στο παρελθόν, είναι οι ίδιοι τόσο μικροί που δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν ούτε καν σ’ αυτήν του την επίμοχθη πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον".

"Να και κάτι που δεν περίμενα ποτέ να νιώσω σαν μοναχοπαίδι: ένα πλήθος ανθρώπων με μόνη συγγένεια την αγάπη που μας δένει, να προτάσσουν τα στήθη τους για να με υπερασπιστούν σαν να ήμουν το αδελφάκι τους το μικρό. Δεν περιγράφεται η συγκίνησή μου. Και γι’ αυτό θα αγωνιστώ στο πλευρό σας με κάθε τρόπο, ώστε όλοι μαζί σαν μια φαμίλια να αποσοβήσουμε το ενδεχόμενο έστω κι ένας ευάλωτος συνάνθρωπός μας να βρεθεί στο μέλλον στο στόχαστρο τέτοιων χυδαίων επιθέσεων".

Κάποια από τα σημεία του παραληρήματος:

01:25 Βερύκιος – Ήθελε και το δαχτυλάκι!

03:15 Βερύκιος – Δύο τρεις γκόμενους…

03:45 Βερύκιος – Η Παρθενοπόπη.

05:25 Βερύκιος – Η κυρά Αυγουστίνα!

6:00 Σταυρόπουλος – Εγώ ξεφώνιζα τις αδερφές.

07:55 Βερύκιος – Ραδιοφωνική παραγωγός – Την γνωρίζω την κυραυγουστίνα πολύ καλά!

08:15 Βερύκιος – Εξέθεσε τον Θεοδωράκη για την δική του γκαβλάντα.

09:40 Σταυρόπουλος – Ο Γκέμπελς ωχριά μπροστά στον Βερύκιο.

10:13 Έχει και συνέχεια μετά το 11:40.

12:10 Βερύκιος – Καίγεται ο πισινός μας.

13:10 Σταυρόπουλος – Δικτατορία των γκέι.

13:30 Βερύκιος – Δεν έχουν… θηλυκό κορμί, έχουν και θηλυκό μυαλό! Γεννάει ο σατανάς…

Και εδώ ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ