Υπάρχουν (καλά κρυμμένα) σεξουαλικά υπονοούμενα στον παραμυθένιο κόσμο της Disney;

Article featured image
Article featured image

Ο μαγικός κόσμος της Disney, εκτός από παραμυθένιος, φαίνεται ότι μπορεί να γίνει και πολύ άτακτος. Δεν είναι λίγες οι φορές που στις ταινίες της έχουν εντοπιστεί καλά κρυμμένα σεξουαλικά υπονοούμενα. Ισχύει όμως αυτό ή πρόκειται απλά για ... θεωρίες συνωμοσίας;

 

Η αμερικανική Huffington Post εντόπισε τις παρακάτω επίμαχες σκηνές και με την βοήθεια του δημιουργού κινουμένων σχεδίων της Disney, Τομ Σίτο, αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από αυτές.



 

1.Ερεθίζεται ο επίσκοπος σε αυτή τη σκηνή της «Μικρής Γοργόνας»;

Τι φαίνεται ότι συμβαίνει: Ο ιερέας δείχνει να απολαμβάνει παραπάνω από όσο πρέπει τους γάμους, καθώς με μια προσεκτικότερη ματιά φαίνεται σαν να έχει στύση. Ουπς!

Η εξήγηση: Ο ίδιος ο Σίτο είναι ο καλλιτέχνης που σχεδίασε τόσο τον επίσκοπο, όσο και αυτή την σκηνή. Τονίζει λοιπόν ότι πρόκειται απλώς για ... τα γόνατα του ιερέα. «Πρόκειται για έναν μικρόσωμο άνδρα που στέκεται σε ένα κουτί και φορά τεράστια ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα του, αυτό ήταν το αστείο. Οι άνθρωποι βλέπουν αυτό που θέλουν να δουν.»

 

2.Λέει ο Αλαντίν στους εφήβους να ξεντυθούν;

Τι φαίνεται ότι συμβαίνει: Σε αυτή τη σκηνή, Ο Αλαντίν φαίνεται να λέει: «Καλοί έφηβοι, βγάλτε τα ρούχα σας.» Μπορείτε να το ακούσετε καθώς η Γιασμίν ανοίγει τις κουρτίνες.

Η εξήγηση: Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του Αλαντίν, η φράση αυτή μπήκε απλώς ως προσθήκη στη σκηνή και υποτίθεται ότι λέει: «Καλή τίγρης. Φύγε. Πήγαινε!.»

Ο Σίτο επιβεβαιώνει το ότι απλώς πρόκειται για μια φράση που δεν ακούγεται σωστά, λέγοντας: «Οι δύο άνθρωποι που ευθύνονται για αυτή τη σκηνή είναι βαθιά θρησκευόμενοι, δεν έχουν τέτοιου είδους χιούμορ.»

 

3. Είναι αυτή μια γυμνή γυναίκα στο «The Rescuers»;

Τι φαίνεται ότι συμβαίνει: Σε αυτή την φαινομενικά αθώα και γεμάτη παιδική χαρά σκηνή, η Μπιάνκα και ο Μπέρναρντ κατηφορίζουν με ταχύτητα, αλλά ακριβώς πίσω τους φαίνεται η εικόνα μιας γυναίκας που είναι, και όμως, γυμνή.

Η εξήγηση: «Στην πρώτη έκδοση των “Rescuers” υπήρχε όντως η γυμνή εικόνα», λέει ο Σίτο. Ο δημιουργός κινουμένων σχεδίων εξηγεί ότι όταν επανεκδόθηκε η ταινία, πολλοί από τους αρχικούς παραγωγούς της βιντεοκασέτας είχαν πλέον πεθάνει. Χωρίς να γνωρίζουν για τη γυμνή εικόνα, οι νέοι παραγωγοί χρησιμοποίησαν το πρωτότυπο φιλμ από το 1977. Αυτό οδήγησε στο να αποσυρθούν 3,4 εκατομμύρια κόπιες της ταινίας.

«Εάν κάποιος ρωτούσε έναν καλλιτέχνη, θα έλεγε ότι “όντως αυτή είναι μια γυμνή γυναίκα. Και εννοώ, την κεντρική εικόνα του Playboy. O καθένας το ξέρει αυτό”. Όποιος ήταν στον χώρο των κινουμένων σχεδίων το ήξερε αυτό, αλλά κανείς δεν μας ρώτησε.», τονίζει ο Σίτο.

 

4. Εμφανίζεται η λέξη «sex» στο «Lion King»;

Τι φαίνεται ότι συμβαίνει: Πολλές παιδικές ηλικίες καταστράφηκαν από μία και μόνο σκηνή. Ο Σίμπα κλωτσάει λίγη σκόνη και στον ουρανό σχηματίζεται η λέξη «sex»! Είναι ποτέ δυνατόν;

Η εξήγηση: Ο Σίτο λέει πως στην ουσία σχηματίζεται η λέξη «SFX», που σημαίνει δηλαδή «Special Effects». Πρόκειται απλώς για έναν φόρο τιμής στο τμήμα των ειδικών εφέ.

 

5. Μήπως η Τζέσικα Ράμπιτ αποκαλύπτει περισσότερα από όσα θα έπρεπε σε αυτή τη σκηνή;

Τι φαίνεται ότι συμβαίνει: Σε αυτό το αυτοκινητιστικό ατύχημα στην ταινία «Who framed Roger Rabbit» η Τζέσικα Ράμπιτ πέφτει από το όχημα, αποκαλύπτοντας από το σκίσιμο του φορέματος της περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Ή μήπως όχι;

Η εξήγηση: Σε αυτή την περίπτωση, ό,τι λάμπει είναι και χρυσός! Υπάρχουν αρκετές κόπιες της ταινίας όπου η Ράμπιτ εμφανίζεται χωρίς εσώρουχα. Ο Σίτο, αν και δεν επιβεβαιώνει το σκάνδαλο, λέει ότι δεν ήταν σπάνιο να υπάρχουν τέτοια «κρυμμένα αστεία» στις παλαιότερες ταινίες. Και έτσι, η φλογερή Ράμπιτ φαίνεται ότι όντως ... ξέχασε τα εσώρουχά της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ