Η Ταϊλάνδη αναγνωρίζει το τρίτο φύλο

Article featured image
Article featured image

Το τρίτο φύλο πρόκειται να αναγνωρίσει η Ταϊλάνδη στο νέο της σύνταγμα.



Παρά το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη είναι ήδη πολύ φιλική χώρα για LGBΤ άτομα, οι υφιστάμενοι νόμοι δεν αναγνωρίζουν την νόμιμη ένωση ατόμων του ιδίου φύλου, στερώντας τους την πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το άνοιγμα ενός κοινού τραπεζικού λογαριασμού ή κοινής ιατρικής ασφάλισης.

Το νέο σύνταγμα θα είναι το πρώτο βήμα για την νομική αναγνώριση για τους/τις τρανς και για άτομα που δεν συμφωνούν να ταυτίζονται με κανένα από τα δύο φύλα.

Η στρατιωτική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ζήτησε από επιτροπή να ξαναγράψει το ισχύον σύνταγμα αφού το προηγούμενο είχε διαλυθεί μετά το πραξικόπημα του περασμένου Μαΐου.

«Προσθέτουμε τις λέξεις "τρίτο φύλο" στο Σύνταγμα επειδή η κοινωνία μας έχει προχωρήσει», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Kamnoon Sittisamarn, ένας εκπρόσωπος της νεοσύστατης αρμόδιας επιτροπής.

«Δεν υπάρχουν μόνο άνδρες και γυναίκες, και υποχρέωση μας είναι να προστατεύσουμε όλα τα φύλα. Θεωρούμε ότι όλα τα φύλα είναι ίσα», συνέχισε.

Η κριτική επιτροπή θα υποβάλει στην κυβέρνηση τον νέο χάρτη νόμου τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ και η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ των συγκεκριμένων αλλαγών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 100.000 τρανς άτομα στην Ταϊλάνδη, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη χώρα πραγματοποιούνται οι περισσότερες εγχειρήσεις αλλαγής φύλου από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ