Ενάμισι λεπτό κήρυγμα από τον «δεσπότη» Γκλέτσο [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Στη Θεία Λειτουργία (εδώ στην Κύπρο τουλάχιστον), λίγο πριν το «Δι’ ευχών», είτε που θα μιλήσει ο παπάς διαβάζοντας καμιά ανακοίνωση ή το μήνυμα του δεσπότη, είτε θα μιλήσει ο ίδιος ο δεσπότης αν είναι εκεί.

Στην περίπτωση της Εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, στη Στυλίδα, και όταν για δήμαρχο έχεις τον Απόστολο Γκλέτσο, τον Ράμπο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, κανένας δεσπότης δεν τολμά να σηκωθεί από τον θρόνο του για να μιλήσει στο ποίμνιο.

Αυτόβουλα, όπως φαίνεται και από την αμηχανία των ιερέων, ο Γκλέτσος παίρνει τον λόγο και βγάζει… πολιτικό λόγο.

«Εν Χριστώ αδελφοί» ξεκίνησε το... κήρυγμα του και συνέχισε μιλώντας για τη δημαρχία, αλλά και τις επερχόμενες εκλογές ζητώντας από τους πιστούς να στηρίξουν την «Τελεία».

Κι εδώ να σταθούμε για λίγο, ανοίγοντας μια παρένθεση και επισημαίνοντας για όσους δεν τον έχουν καταλάβει πως, την ώρα που όλοι στην Ελλάδα δημιουργούν κόμματα ο Γκλέτσος κάνει την ανατροπή και δημιουργεί… μια τελεία. Γι’ αυτό το λόγο και μόνο (συν ότι έκανε πέρασμα από το «Τμήμα Ηθών») δεν θα ‘πρεπε όλοι να τον ψηφίσουμε; Να η ανατροπή που ψάχνουμε όλοι απεγνωσμένα. Κλείνει η παρένθεση.

«Θα επιβάλλουμε το καλό. Μια κουβέντα θα σας πω. Ελληνική, ρουμελιώτικη. Είναι μπέσα» κατέληξε ο κ. Γκλέτσος.

Και μετά καπάκι ακούστηκε το «Δι’ ευχών».

 

Υ.Γ. Στο 1.15 λέει ο παπάς στο παιδάκι με τα αντίδωρα. «Αν δεν σταματήσει να μιλάει σε μισό λεπτό, τράβηξε το σύρμα του μικροφώνου από την πρίζα». Ίσα που πρόλαβε…

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ