Βουρδουλιές σε blogger για «προσβολή του Ισλάμ» [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ Raif Badaoui καταδικάστηκε από το Ποινικό Δικαστήριο της Τζέντα σε 10ετή κάθειρξη, 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο σε δημόσιο χώρο, 10ετή απαγόρευση μετακινήσεων, απαγόρευση χρήσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου σαουδαραβικών ριάλ, το οποίο αντιστοιχεί σε €225.000.

Ο μπλόγκερ ήταν κάτοχος της σελίδας με την ονομασία Saudi Arabian Liberals η οποία κρίθηκε ότι «προσέβαλε το Ισλάμ» και το δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο του ιστότοπου. Όταν ο Raif άσκησε έφεση στην απόφαση, το Εφετείο της Τζέντα διατήρησε την ποινή και η τελεσίδικη δικαστική απόφαση αναφέρει ότι ο μπλόγκερ θα λαμβάνει έως 50 χτυπήματα ανά φορά, με διάλειμμα μιας τουλάχιστον εβδομάδας μεταξύ τους.

 

Ήδη η πρώτη φάση της τιμωρίας του εκτελέστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Raif μαστιγώθηκε δημοσίως μπροστά από το τέμενος al-Jafali στη Τζέντα.

Το πιο κάτω βίντεο δόθηκε στη Διεθνή Αμνηστία από αυτόπτη μάρτυρα που αναφέρει: "Ο Raif οδηγήθηκε με λεωφορείο από τη φυλακή στην πλατεία, στη μέση του πλήθους και τον κρατούσαν περίπου 8 ή 9 αστυνομικοί. Είχε χειροπέδες και δεμένα πόδια, αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Όλοι μπορούσαν να τον δουν. Γονάτισε, και μετά σηκώθηκε όρθιος. Φορούσε ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο. Ένας αστυνομικός πήγε από πίσω του και με ένα τεράστιο ξύλο άρχισε να τον βαράει. Ο Raif σήκωσε το πρόσωπο στον ουρανό, έκλεισε τα μάτια και λύγισε την πλάτη. Ήταν σιωπηλός, αλλά έβλεπε κανείς στο πρόσωπο και στο σώμα του ότι υπέφερε τρομερά. Ο αστυνομικός χτύπησε τον Raif στην πλάτη και στα πόδια, μετρώντας 50 βουρδουλιές".

 

Η τιμωρία κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Όταν τελείωσε, το πλήθος φώναξε «Allah akbar! Allah akbar!» [ο θεός είναι μεγάλος]. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ