Με χρήμα από Αίγυπτο κτίζουμε τη Μαρίνα Αγ. Νάπας [σε προστατευόμενη περιοχή NATURA]

Χλιδή και λουξ με χρήμα μεσανατολικό αποκτά η Αγία Νάπα, μετά τη σημερινή συμφωνία της κυβέρνησης με Αιγύπτιο επενδυτή για την πολυσυζητημένη μαρίνα στην παραθαλάσσια πόλη.


Article featured image
Article featured image

Ο επενδυτής ονομάζεται Naguib Sawiris και είναι επικεφαλής του ομίλου Weather Investment.

Μιλώντας από το Προεδρικό, ο κ. Sawiris είπε ότι το έργο θα στοιχίσει 220 εκ. ευρώ και θα αρχίσει εντός του 2015. Συνολικά θα εργοδοτηθούν 800 άτομα στο κατασκευαστικό στάδιο και 200 άτομα για τη λειτουργία του στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για τους λόγους που επενδύει στην Κύπρο, ο Αιγύπτιος επενδυτής αναφέρθηκε στην  πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, καθώς επίσης και στον καλό καιρό της Κύπρου, στις προοπτικές του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας, αλλά και στο γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο Κάιρο. Ανάλογο έργο είπε δεν υπάρχει ούτε καν στη Μύκονο που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

O Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και ότι θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Με ένα tweet χαιρέτισε την εξέλιξη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 


Σημειώνεται πάντως πως η περιοχή στην οποία έχει αποφασιστεί να κτιστεί η Μαρίνα ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και είναι επομένως πολύ πιθανό να υπάρξουν αντιδράσεις από περιβαλλοντιστές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ