Περιβαλλοντικός διαγωνισμός ζωγραφικής της ΚΕΑΝ στέλνει 4 παιδιά ταξίδι στη Σουηδία

Για τρίτη φορά η ΚΕΑΝ και η Tetra Pak® διοργανώνουν περιβαλλοντικό διαγωνισμό στα σχολεία της Κύπρου μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΚΕΑΝΙΤΑ σκέφτεται Πράσινα», που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και τα δάση.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για διαγωνισμό ζωγραφικής που απευθύνεται στους μαθητές 90 επιλεγμένων δημοτικών σχολείων. Τα παιδιά παρακολουθούν μία σύντομη εκπαιδευτική ταινία για τον κύκλο ζωής των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak® από τη στιγμή της κοπής του δέντρου μέχρι την ανακύκλωσή τους. Στη συνέχεια συμμετέχουν σε δημιουργική συζήτηση για το θέμα της ταινίας και τους δίνεται η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή ενός δέντρου μέσα από τις τέσσερεις εποχές του χρόνου».


Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού οι τέσσερεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Σουηδία το οποίο θα περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Tetra Pak.


«Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις περιβαλλοντικές καινοτομίες που εφαρμόζει η εταιρεία σε όλα τα στάδια λειτουργίας της. Είναι ένα ταξίδι που θα έρθει να προσθέσει στις γνώσεις που θα αποκτήσουν τα παιδιά από το σχολείο και θα τα ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο σε θέματα περιβάλλοντος. Σίγουρα θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη». Αυτά αναφέρει σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Περιβάλλοντος της Tetra Pak®, κύριος Dragan Rajkovic, ενώ συμπληρώνει: «Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΕΑΝΙΤΑ γι’ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο διαγωνισμό καλή επιτυχία! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που για τρία χρόνια συνεργαζόμαστε με την ΚΕΑΝ, για να ενημερώσουμε τα παιδιά σχετικά με την αξία των δασών, το περιβάλλον και την πιστοποίηση κατά FSC».

 



Η Brand Manager της ΚΕΑΝΙΤΑ, Μαρία Οδυσσέως, πρόσθεσε: «Από τη διαδικασία του διαγωνισμού, τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο σημαντικά στοιχεία για το περιβάλλον και τα δάση, εμπνέονται και ενθουσιάζονται, γεγονός που είναι έκδηλο από τη θερμή ανταπόκριση που είχε ο διαγωνισμός από τα σχολεία όσες φορές πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα ταυτίζεται με την πράσινη φιλοσοφία της ΚΕΑΝ, η οποία στηρίζεται στην ελαχιστοποίηση της βιομηχανικής της επιβάρυνσης στο περιβάλλον, στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και στη μακροχρόνια στήριξη του γεωργικού τομέα της Κύπρου».

 



Η συνεργασία της Tetra Pak® με την ΚΕΑΝ μετράει δεκαετίες. Το 1981 η ΚΕΑΝ έγινε η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που πήρε την στρατηγική απόφαση να προχωρήσει σε καινοτόμες συσκευασίες και επένδυσε σε σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας χυμών Tetra Pak®.

Ο Όμιλος ΚΕΑΝ συνέχισε να πρωτοπορεί σε αυτό τον τομέα όλα αυτά τα χρόνια και πρόσφατα έγινε η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που χρησιμοποίησε τις χάρτινες συσκευασίες της Tetra Pak® στους χυμούς ενός λίτρου, με πιστοποίηση κατά Forest Stewardship Council®. Αυτό σημαίνει ότι οι ίνες ξύλου προέρχονται από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση και άλλες ελεγχόμενες πηγές, έτσι ώστε τα δέντρα να συνεχίσουν να μεγαλώνουν, να σχηματίζουν ζωντανά συστήματα και να προσφέρουν ζωή σε μια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Οι καταναλωτές της ΚΕΑΝ λοιπόν μπορούν να είναι σίγουροι ότι κάνουν μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή όταν αγοράζουν χυμούς ΚΕΑΝ, αφού η πηγή προέλευσης της ξυλείας που έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή των συσκευασιών της, πληροί τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά κριτήρια.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ