Apple CarPlay: Θα μπει στα Mercedes-Benz

Article featured image
Article featured image

Η Apple με το CarPlay θέλει να βάλει το iOS στα αυτοκίνητα και να παρέχει την καλύτερη δυνατή αλληλεπίδραση με τις λειτουργίες που προσφέρει το λογισμικό της μέσα από τις φορητές συσκευές iPad, iPhone και iPod Touch αλλά και το iCloud.

Προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε πρόσφατα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη τη συνεργασία της με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Όπως αναφέρει το techblog.gr, τo CarPlay όπως είναι φυσικό θα πρέπει να το περιμένουμε ενσωματωμένο σε επιλεγμένα νέα μοντέλα των συνεργαζόμενων αυτοκινητοβιομηχανιών, τι θα γίνει όμως με τα τωρινά; Τουλάχιστον η Mercedes-Benz δήλωσε ότι εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του συστήματος CarPlay και για μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα.

Η υλοποίηση του CarPlay θα ενσωματωθεί αρχικά σε αυτοκίνητα των Ferrari, Mercedes-Benz και Volvo ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki και Toyota.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ