Κι όμως, σχολείο στην Αγγλία καθιέρωσε ώρα καπνίσματος για τους μαθητές

Article featured image
Article featured image

Ηταν και παραμένει να είναι το μεγάλο άγχος των μαθητών που έχουν ξεκινήσει τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Πώς θα καταφέρουν να ξεκλέψουν λίγα λεπτά στο διάλειμμα, για να κάνουν μια τζούρα.

Πάνω από όλα, όμως, να καπνίσουν δίχως να γίνουν αντιληπτοί από τους καθηγητές τους και να αποφύγουν τυχόν εμπλοκές που θα τους οδηγήσουν ακόμα και στην αποβολή. Ένα σχολείο στην Αγγλία, έγινε ο... παράδεισος των μαθητών που είναι «φουγάρα». Καθιέρωσε την ώρα του «νόμιμου καπνίσματος».

Η απόφαση που έλαβε η διευθύντρια του Λυκείου Honeyhill, στο Πιτέρμπορο της Αγγλίας, σίγουρα προκαλεί αίσθηση στην μαθητική κοινότητα του Δυτικού κόσμου.

Σύμφωνα με αυτήν, όλοι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν τα πακέτα με τα τσιγάρα τους στο ξεκίνημα της ημέρας και αυτά θα τους επιστρέφονται όταν τελειώνουν τα μαθήματά τους.

Ο κανονισμός προβλέπει δύο τσιγάρα ανά μέρα κι αυτό αφού πρώτα έχει δοθεί έγκριση από τους κηδεμόνες.

Ο λόγος που αποφάσισε να καθιερώσει αυτό το .. πρωτότυπο σύστημα, είναι γιατί θέλει να αποτρέψει τους μαθητές από το να κάνουν κοπάνες!

«Το Honeyhill είναι ένα σχολείο το οποίο παρακολουθούν μαθητές που έχουν αποτύχει περισσότερες από μία φορές σε άλλα σχολεία. Πρόκειται για νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα και πρέπει να τους προσεγγίζουμε διαφορετικά από άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Τους επιτρέπουμε λοιπόν να καπνίζουν, αφού πρώτα τους το έχουν επιτρέψει και οι κηδεμόνες τους και πάντα υπό την επιτήρηση κάποιου καθηγητή», εξήγησε η διευθύντρια Κλερ Τζορτζ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ