Ημερίδα Ποίησης και Παραμυθιού από το Grammar School

Το Grammar School Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Δευτέρας οργάνωσε και φέτος  με τεράστια επιτυχία την 3η Ημερίδα Λογοτεχνίας με θέμα «Ποιητές και Παραμυθάδες συνομιλούν με την εικαστική τέχνη».

 


Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου από τις 8.00 μέχρι και τις 13.00 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στην εκδήλωσε συμμετείχαν μαθητές των επτατάξεων Ιδιωτικών Σχολείων της Κύπρου, αλλά και Δημοσίων Γυμνασίων και Λυκείων της Επαρχίας Λευκωσίας.

Την έναρξη των εργασιών τέλεσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κος Κώστας Καδής.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 450 μαθητές από 41 σχολεία. Η Ημερίδα περιλάμβανε την Τελετή Απονομής Βραβείων του 8ου Διαγωνισμού Ποίησης και Παραμυθιού, ομιλία από την επιφανή Ελληνίδα ποιήτρια και ζωγράφο Παυλίνα Παμπούδη και λειτούργησαν 6 βιωματικά εργαστήρια ποίησης και παραμυθιού.

Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες έγινε η 8η Τελετή Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Ποίησης και Παραμυθιού. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Grammar School, Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Ο διαγωνισμός ήταν εμπνευσμένος από το έργο του Κύπριου ζωγράφου Αδαμάντιου Διαμαντή «Ο Κόσμος της Κύπρου», το οποίο εκτίθεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους μαθητές από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Μέρος της Ορχήστρας του Grammar School Λευκωσίας παρουσίασε μελοποιημένη ποίηση.

Στη συνέχεια 24 διακεκριμένοι Κύπριοι ποιητές και παραμυθάδες μαζί με την κα Παμπούδη συνομίλησαν και καθοδήγησαν τους μαθητές μέσα από διάφορα εργαστήρια γραφής ποίησης και παραμυθιού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ