Καλύφθηκαν τα δρομολόγια της Cyprus Airways [με φθηνότερα εισιτήρια]

Σε λιγότερο από έναν μήνα μετά το λουκέτο, τα δρομολόγια των Κυπριακών Αερογραμμών έχουν καλυφθεί πλήρως. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο θετικός ανταγωνισμός έφερε στην αγορά καλύτερες τιμές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Αθήνα, που άγγιξε ρεκόρ φθηνότερου εισιτηρίου.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Hermes Airport,  όλοι οι προορισμοί στους οποίους διενεργούσαν πτήσεις οι Κυπριακές Αερογραμμές καλύφθηκαν από άλλες εταιρείες σε χρόνο ρεκόρ, με εξαγγελίες νέων δρομολογίων και αύξηση των εβδομαδιαίων πτήσεων.

Ιδιαίτερα σημειώνεται ο θετικός ανταγωνισμός που προέκυψε μεταξύ Aegean και Blue-Air, με κυριότερο παράδειγμα την Αθήνα, προορισμό για τον οποίο μέχρι πριν από λίγες μέρες υπήρχαν εισιτήρια μετ’ επιστροφής  από περίπου 60 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το In Business, η τιμή αυτή αποτελεί «ρεκόρ φθηνότερου εισιτηρίου»  για την Αθήνα, και αποτέλεσε εν μέρει μια δικαίωση της Hermes, η οποία τον τελευταίο καιρό δεχόταν κριτική από διάφορους ότι ο φόρος των κυπριακών αεροδρομίων ξεπερνούσε τα 120 ευρώ.

Στο επιτελείο της Hermes ρίχνουν πλέον το βάρος τους, προς τρεις κατευθύνσεις: Να μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο τον αντίκτυπο στις ρωσικές αφίξεις, λόγω των κυρώσεων κατά της Μόσχας, να προσελκύσουν νέες αεροπορικές εταιρείες και νέα δρομολόγια και να ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό, καθώς με τον τρόπο  αυτό, θα «υποχρεωθούν» οι αεροπορικές εταιρείες να ρίξουν περισσότερο τις τιμές  τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ