Σταθερές οι τιμές των ξενοδοχείων της Κύπρου σε σχέση με το 2014

Διανύοντας ήδη το δεύτερο μήνα του έτους, με το καρναβάλι να πλησιάζει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δράττονται της ευκαιρίας και συνδυάζουν την περίσταση με μια ολιγοήμερη εξόρμηση. Ποια η διακύμανση των ξενοδοχειακών τιμών διακρατικά για το μήνα Φεβρουάριο;


Article featured image
Article featured image

Πού προτιμούν να ταξιδέψουν οι περισσότεροι το τριήμερο του καρναβαλιού; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Φεβρουάριο 2015.

 



 

Στην Ελλάδα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 11 τοις εκατό σε σχέση με το 2014, ενώ παρέμειναν απόλυτα σταθερές συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχα, οι τιμές στην Κύπρο διατηρήθηκαν ακριβώς στα ίδια επίπεδα, τόσο βάσει του προηγούμενου έτους, όσο και σε μηνιαία σύγκριση.

 

Αναφορικά με τις υπόλοιπες χώρες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ετήσια μεταβολή στις τιμές των ξενοδοχείων της Ρωσίας, όπου παρουσιάστηκε μείωση της τάξεως του 36 τοις εκατό. Γενικά, παρουασιάστηκαν αρκετές μειωτικές μεταβολές των τιμών σε σχέση με πέρυσι, κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες Νορβηγία και Σουηδία, αλλά και στην Τσεχία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Η μόνη χώρα της κεντρικής Ευρώπης που παρουσίασε σχετική μείωση στις τιμές της είναι η Γαλλία, όπου ελαττώθηκαν κατά 3 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 6 τοις εκατό, συγκριτικά με τις τιμές του Ιανουαρίου. Αξιοσημείωτη αλλαγή είχαν και οι τιμές των ξενοδοχείων της Γεωργίας, με κατακόρυφη αύξηση τιμών κατά 35 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

 

Κατάταξη προτιμήσεων Ελλήνων για την περίοδο του καρναβαλιού

 

Ξάνθη, Πάτρα ή Ρέθυμνο; Ψήφο εμπιστοσύνης σε όλους τους προναφερθέντες προορισμούς φαίνεται να δίνουν οι Έλληνες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Κορυφαία στις προτιμήσεις αναδείχθηκε η ελληνική πρωτεύουσα, ακολουθούμενη από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη.



Από προορισμούς του εξωτερικού, πρώτοι στην κατάταξη είναι εκείνοι που βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα, με τη Ρώμη να κερδίζει τις προτιμήσεις, και το Μπάνσκο με την Κωνσταντινούπολη να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πιο δημοφιλής κυπριακός προορισμός είναι η Λεμεσός, που και αυτό το μήνα βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις.

 

Αναλυτικά, οι προορισμοί εντός και εκτός των συνόρων που αναζητήθηκαν περισσότερο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, βρίσκονται σε κατάταξη προτίμησης στον παρακάτω πίνακα:

 



*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

 

Τη λίστα με τον μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης για τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στο tHPI Φεβρουαρίου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

 

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ