Παρατείνεται η διάρκεια της έκθεσης της Αθηνάς Μπετίνη στην Αποκάλυψη

Article featured image
Article featured image



Η νέα ζωγραφική δουλειά της Αθηνάς Μπετίνη με τίτλο «Μικρές εξομολογήσεις» που φιλοξενείται στην γκαλερί Αποκάλυψη από τις 6 Φεβρουαρίου, παίρνει παράταση μέχρι και τις 21 του μήνα.

Η Αθηνά Μπετίνη στη νέα της δουλειά παρουσιάζει εικόνες χωρίς κανένα υπαινιγμό, το ίδιο απλά με μια γραφή που παραπέμπει στην αφήγηση.



Κάθε φορά που η Αθηνά Μπετίνη επιστρέφει στην αγαπημένη της Κύπρο για έκθεση, προκαλεί στους φιλότεχνους που γνωρίζουν το έργο της αλλά και στο καλλιτεχνικό χώρο αισθήματα προσμονής και περιέργειας γιατί κάθε φορά κινείται σε μια νέα θεματική που εκπλήττει διατηρώντας πάντοτε την δύναμη της προσωπικής της ταυτότητας και της καλλιτεχνικής της φυσιογνωμίας που είναι η χρωματική της γραφή, το ταξίδι που προσφέρει σε κόσμο άγνωστο, άλλοτε ονειρικό αλλά και ταξίδι του μυαλού και της μνήμης.

Όπως ακριβώς στη παρούσα έκθεση που ονομάζει «Μικρές εξομολογήσεις» και παρουσιάζει εικόνες χωρίς κανένα υπαινιγμό. Κι αυτό ακριβώς το δίπολο παιγνίδι είναι αυτή η νέα σειρά της Αθηνάς. Το έσσω και το έξω. Το βίωμα και η ενέργεια του στον χρόνο. Το παρελθόν και το παρόν.

Η μικρή Λόλα ιδανική εικόνα που ποτέ δεν υπήρξε μα και ποτέ δεν έλειψε από μέσα μας. Κι έτσι ακριβώς μας διηγείται, μας το εξομολογείται η Αθηνά μέσα από τα δικά της περιστατικά. Το κάθε ταξίδι, την όποια στιγμή χαράς ή λύπης και προσδοκίας αυτή είναι η ζωή της ζωγράφου, μα τελικά δεν είναι οι ζωές όλων μας; Απλά λιτά σε μεγέθη μικρά με σύμβολα, με χρώματα ζωηρά με καθάρια μα και τόσο ώριμα ζωγραφικά, η Αθηνά μας κοινωνεί μαζί της στο πιο καθαρό κι ανέγγιχτο κομμάτι της ίδιας μας της ύπαρξης.


Έργα μικρά σε διάσταση ισομεγέθη όμως γεμάτα ένταση εσωτερική μα και ηρεμία απρόσμενη. Εικόνες σαν μαγικές στα μάτια μας που θα μπορούσαν να εκληφθούν ακόμα και σαν απλά περιστατικά της καθημερινής ζωής. Το παιγνίδι, το ταξίδι, η εκκλησία στο χωριό, η εκδρομή, το σχολείο…. Αυτά τα λόγια αναφέρει ο εικαστικός Ανδρέας Λητός για τη νέα έκθεση της Αθηνάς. Η αλήθεια στο έργο της Αθηνάς όμως κρύβεται πολύ βαθύτερα και κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το έργο που παράγει σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή της κατάρτιση, την γνώση και την όλη πορεία της και συμμετοχή στο καλλιτεχνικό χώρο. Κρατά πάντοτε την αθωότητα ενός παιδιού την στιγμή που αρχίζει την ζωγραφική της δημιουργία, βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, προβάλλοντας ως σταθερό το πηγαίο συναίσθημα και όχι τη μάταιη ανάγκη για εντυπωσιασμό. Το ταξίδι που μας παίρνει είναι ένα χρωματικό παιγνίδι ανάμεσα στο αληθινό και το φανταστικό ανάμεσα στο όνειρο και στη μνήμη του υποσυνείδητου πρόκειται για ένα προσωπικό υπερρεαλισμό δοσμένο με ένα επιτηδευμένο παιδισμό και απλοποίηση, ελεύθερο από καλλιτεχνικά ρεύματα.

Η καλλιτέχνιδα

Η Αθηνά Μπετίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σ.Κ.Τ.Α. με εξειδίκευση στην ιστορία της Τέχνης. Ακολούθως παρακολουθεί μαθήματα fresco και βυζαντινή Τέχνη. Συνεχίζει για ΜΑ το 95-97 στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο Byan Show. Έχει ζήσει στο Λονδίνο πολλά χρόνια εκθέτοντας με επιτυχία την δουλειά της. Έχει μια πολύ πλούσια δραστηριότητα στον τομέα της με εκθέσεις στο Λονδίνο, στη Δανία, στα Channel Islands, στην Αθήνα και βέβαια στην Κύπρο.

 

Πληρ. 22300150/000.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ